Zweedse thrillersensatie bezoekt Badhoevedorp

Cilla & Rolf Börjlind signeren bij Boekhandel Jaspers

Boekhandel Jaspers

Boekhandel Jaspers

Cilla en Rolf Börjlind zijn de meest gevierde en bekroonde scenarioschrijvers van Zweden. Hun crimeseries en -films worden gekenmerkt door sterke plots en charismatische personages die worstelen met levensechte conflicten en die gedreven worden door hun passie voor sociale rechtvaardigheid. Het duo is verantwoordelijk voor maar liefst 44 films voor bioscoop en tv, waaronder 26 Martin Beck-films. Ook schreven ze recentelijk de scenario’s voor Arne Dahls A-group-serie. Als geen ander weten ze dus hoe ze met een spannend verhaal de lezer aan de bladzijden gekluisterd moeten houden.

Vorig jaar verscheen hun eerste thriller: Springvloed. Daarmee bewezen ze tot de beste Scandinavische thrillerschrijvers te behoren. Sterker nog, op dit moment zijn ze volgens velen de allerbeste in het genre. Cilla en Rolf Börjlind hebben  met Springvloed een debuut afgeleverd dat  staat als een huis. Tom Stilton is een aan lagerwal  geraakte rechercheur. Dat zijn we natuurlijk vaker tegengekomen in thrillers, maar Tom Stilton is net even anders. Stilton leeft al jaren op straat nadat hij door een zaak psychisch in de knoop is geraakt. Olivia  Rönning, de tweede hoofdpersoon, zit nog op  de politieacademie. Voor haar studie duikt ze in de onopgeloste strandmoordzaak. Het  boek is ondanks de onalledaagse hoofdpersonen  zeer geloofwaardig, zeer spannend en op ingenieuze wijze komen verschillende verhaallijnen bij elkaar. Dertien mei verschijnt hun tweede Rönning & Stilton-thriller met de titel De derde stem. En daarom komen ze twee dagen naar Nederland. Om veel mensen kennis te laten maken met de boeken van Cilla & Rolf Börjlind kost Springvloed tijdelijk maar € 12,50.

Toen het Sjoerd Agterhof van Boekhandel Jaspers ter oren kwam dat het duo naar Nederland zou komen heeft hij direct contact opgenomen met de uitgever of het mogelijk was dat ze tijdens hun korte tijd in Nederland ook Badhoevedorp zouden aandoen. Dat is gelukt! Op woensdag 14 mei hebben ze een uur uitgetrokken, van 16:00 tot 17:00 uur, om hun boeken te signeren bij Boekhandel Jaspers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.