Zwanenburg. Robijnen jubileum v oor ’t KAB !

site DSC01089Op 1 november 1974 werd in Zwanenburg biljartvereniging ’t KAB opgericht en over een paar dagen is dat al weer 40 jaar geleden, of wel in bruidsjaren een robijnen jubileum. Dit jubileum wordt gevierd met een groot toernooi, waarvan de voorronden inmiddels achter de rug zijn.

Op 7 november worden de finalewedstrijden gespeeld  tussen de 8 finalisten van ’t KAB en 8 genodigden van andere 50+ biljartclubs uit de Duinstreekcompetitie van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, t.w. Hillegom, de Zilk, Lisse, Leiderdorp, Leidschendam, Rijnsburg, Oegstgeest en Sassenheim.

Maar eerst even een stukje historie: de club “t Kan Altijd Beter” werd indertijd opgericht uit sportief en sociaal oogpunt, met als doel  50-plussers gelegenheid te geven om sportief bezig te blijven in competitieverband, maar daarnaast ook om de sociale contacten in Zwanenburg (en omgeving) in stand te houden, dan wel te bevorderen. Helaas is niet iedereen boven de 50 jaar in staat om zich fysiek in te spannen en te blijven hardlopen, volleyballen, voetballen, etc. Voor hen die toch graag strijd willen leveren in wedstrijdverband blijven er legio mogelijkheden over om de hersens te pijnigen met bijv. bridge, klaverjassen, schaken, dammen. Mooie voorbeelden van hersengymnastiek in combinatie met  lichte fysiek inspanning zijn darten, bowlen, sjoelen, biljarten.

Bij ’t KAB is plaats voor maximaal 50 leden, de laatste jaren schommelt dat tussen de 40 en 50 . Op dit moment hebben wij 41 leden, waarvan zelfs  één  dame, mevrouw Ans de Loor. Er is dus nog plaats voor 9 nieuwe leden, vrouwen en mannen van 50+ zijn van harte welkom. U kunt zich aanmelden bij de secretaris Tel: 020-4974062.Voor de clubleden van ’t KAB en de genodigden wordt het een feestelijke dag met o.a. een uitgebreide gezamenlijke lunch, de inwendige mens zal die dag niets te kort komen. Uiteraard wordt de biljartzaal uitbundig versierd ter verhoging van de feestvreugde en om ca. 16 uur zal voorzitter Piet van Schaik (al tientallen jaren het boegbeeld van de club) het slotwoord voeren en samen met de overige bestuursleden de prijsuitreiking verzorgen. Met het verdwijnen/verhuizen van de Olm in 2016 komt er beslist geen einde aan de biljartactiviteiten van ’t KAB, want de 3 professionele biljarts worden meeverhuisd naar de nieuwe biljartzaal, zodat de opmars naar het 50-jarige jubileum kan beginnen in de spiksplinternieuwe omgeving. Op naar de 50 jaar en 50 leden!

Co van Duijkeren.