Zwanenburg is toe aan een positieve impuls!

“Flyer Zwanenburg wil een nieuw dorps’HART’, U ook?” is rondgebracht door vrijwilligers van diverse verenigingen. Eindelijk staat er iets in Zwanenburg te gebeuren wat we eigenlijk voor onmogelijk hadden gehouden, een centrale plek in het dorp voor iedereen!

De accommodatie voor jong en oud die de gemeente nu voor ogen heeft is het resultaat van krachten die je alleen in een dorp hebt. Veel van de wensen worden gerealiseerd in het Hart van Zwanenburg. Door de beschikking van subsidie Stichting Leefbaarheid Schiphol (SLS) is het Hart van Zwanenburg mogelijk. Bij de gemeente Haarlemmermeer was Zwanenburg altijd een ondergeschoven kindje.

Door de beschikking van de subsidie van SLS moest de gemeente Haarlemmermeer opeens zorgen voor een impuls waar het voorheen alleen een beetje pappen en nathouden was. Ook voor de gemeente Haarlemmermeer even wennen, maar de beschikbare subsidie van SLS gaf verplichtingen. Het Hart van Zwanenburg heeft aangetoond dat gemeente Haarlemmermeer in staat is om in Zwanenburg te investeren! De verwachting is dat Hart van Zwanenburg een enorme positieve bijdrage zal zijn aan de leefbaarheid van Zwanenburg. Een ontmoetingsplek voor jong en oud waar voor iedereen wel wat te doen is centraal in het dorp.

Zwanenburg en Halfweg laat van je horen als je ook vindt dat we lang genoeg gewacht hebben en zet je handtekening op een van de lijsten waarop getekend kan worden in de Olm of bij de Hoek!

Je kan ons ook liken en delen op facebook: https://www.facebook.com/sblzwanenburg.

Komende woensdag 15 februari om 19.00 uur in de Olm zal er een informatieavond door de gemeente worden georganiseerd voor alle inwoners van Zwanenburg en Halfweg en zal het definitieve ontwerp gepresenteerd worden!

Het programma is:

19.00 uur                : inloop en informatiemarkt*

19.30 uur                : plenair deel; uitleg over het proces Hart van Zwanenburg en

wat gebeurt er verder allemaal in Zwanenburg en Halfweg

20.00-21.00 uur      : informatiemarkt*

* o.a. Hart van Zwanenburg  basisscholen Halfweg- Zwanenburg, JOGG, fusie Haarlemmermeer met Haarlemmerliede-Spaarnwoude, dorpsraad Zwanenburg-Halfweg, Stichting Zwanenburg-Halfweg,

Meer voor Elkaar in Zwanenburg-Halfweg, N200, etc.

Hopelijk tot woensdag Zwanenburgers en Halfweggers!