Zondagse nieuwjaarswandeling Bomen met Wouter

Zondag 5 januari houden de Vrienden van de Sloterplas hun nieuwjaarsexcursie. Na het succes van vorig jaar opnieuw een bomen-met-Wouter-wandeling. Verzamelen om 13:00 uur bij de eindhalte van lijn 7 & 14.

Winterbloesem, foto: Wouter van der Wulp

Winterbloesem, foto: Wouter van der Wulp

Veel bomen in het park laten in de herfst hun bladeren vallen. Waarom doen ze dat eigenlijk. En hoe herken je ze dan nog? Dat laatste blijkt nog behoorlijk mee te vallen. Als je maar weet waar je naar moet kijken. En dan blijkt het park ‘s winters minstens zo boeiend als ‘s zomers. Juist door het ontbreken van bladeren zie je opeens heel nieuwe dingen. De vorm en kleur van de stam, de knoppen en de vruchten bijvoorbeeld. Welke boom heeft er nog bladeren of naalden, en welke bloeien al. Een vroege wilg heeft al katjes. Dat de winterkers bloeit verrast misschien minder, maar ook onze gele kornoelje laat al de eerste bloemetjes zien. En waar staan de hulst en de kerstbomen die na Driekoningen wel mogen blijven? Over elke boom valt wel een verhaal te vertellen. Weet u bijvoorbeeld waarom er zoveel lindebomen in het park staan; wat er zo duivels aan elzen is; en dat er de laatste jaren speciaal fruitbomen in het park geplant zijn, zoals peren en mispels?

Wandel mee

U bent van harte welkom om mee te wandelen. De vrienden lopen een nieuwe route, o.a. door de heemtuin en de Natureluur. Gedichten en demonstraties bij de wandeling inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.