Zondagmiddagconcert in Halfweg met orgel, vleugel en dwarsfluit

In de serie Zondagmiddagconcerten in de Protestantse kerk in Halfweg staat op 24 april een concert op het programma met Theo Griekspoor orgel en vleugel en Moniek Eigenhuis dwarsfluit. Zij spelen klassieke werken van Bach en Telemann, maar ook modern-populaire muziek van Rogier van Otterloo, Louis van Dijk en Andrew Lloyd Webber. Het concert begint om 14.30 uur en de entreeprijs bedraagt 7,50 euro inclusief drankje na afloop.
Na een paar concerten met kamermuziek en vocalisten, spelen dit keer het kerkorgel, de concertvleugel en de dwarsfluit de hoofdrol. Organist/pianist Theo Griekspoor en fluitiste Moniek Eigenhuis brengen dertien muziekstukken ten gehore. Bijvoorbeeld Bach’s ‘Toccata en Fuga in d moll’, ‘Introspection II’ van Van Otterloo, ‘Ave Maria’ van Caccini en ‘Don’t cry for me Argentina’ en ‘I don‘t know how to love Him’ van Webber.
Ervaren muzikanten

Kerk Halfweg

Kerk Halfweg

Beide muzikanten komen uit Aalsmeer. Theo Griekspoor (68) volgde zijn orgelstudie aan het Alkmaars Conservatorium waar hij les kreeg van onder andere Jos van der Kooy, de organist van de Amsterdamse Westerkerk. Theo is begeleider van verschillende koren en verzorgt orgel- en pianoconcerten. Er zijn twee cd’s van hem verschenen. Moniek Eigenhuis (38) speelt vanaf haar 12e jaar dwarsfluit. In de afgelopen jaren heeft zij haar medewerking verleend aan concerten en optredens van verschillende koren. Daarnaast werkt zij al sinds 2008 samen met Theo Griekspoor. Enkele jaren geleden verscheen hun gezamenlijke cd met de titel ‘Rêverie’.
Laagdrempelig concert
De commissie Zondagmiddagconcerten van de Protestantse Kerk van Halfweg/Zwanenburg nodigt haar dorpsgenoten van harte uit voor het concert op zondagmiddag 24 april. Het concert duurt ongeveer een uur. Het monumentale kerkgebouw staat op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade in Halfweg. Voor wie nog niet eerder op een Zondagmiddagconcert is geweest, is dit laagdrempelige concert een uitstekende kans voor een eerste kennismaking met een mooi cultureel aanbod in eigen dorp.