Zondag 29 Mei a.s. wordt afscheid genomen van Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk te Halfweg

Kerk-HalfwegMet een speciale Eucharistie viering voorgegaan door de pastores Fons Litjens en Bernard Zweers  wordt afscheid genomen van het kerkgebouw, zoals het nu is. Het gemengd koor Sint Caecilia, het dameskoor Pro Ecclesia en het Mediorkoor Voices zullen samen zingen.

Het kerkgebouw, dat al vanaf oktober 1926 is gehuisvest aan de Dr. Schaepmanstraat te Halfweg moet nodig een verjongingskuur ondergaan. De tand des tijds heeft flink zijn werk gedaan, er zal veel achterstallig onderhoud worden verricht in de komende maanden zodat na deze verbouwing/renovatie voor de komende 30 á 40 jaar de kerk voor alle parochianen weer opengesteld kan worden.

Na 29 mei zijn de parochianen in Halfweg een jaartje dakloos, nou ja, dat is een beetje overdreven gesteld want in een ruimte tegenover de kerk wordt een mooie zaal in gereedheid gebracht om tijdens de vieringen op zonden iedereen te kunnen ontvangen.

Zomaar een dak…… zo begint een bekend lied van de dichter Huub Oosterhuis, ook dat wordt gezongen op zondag 29 mei tijdens de viering waarin we afscheid genomen wordt van het ‘oude’ kerkgebouw. Dit lied gaat over de plaats waar wij als geloofsgemeenschap samen komen. De kerk is een huis waar mensen samenkomen om recht voor God te staan, om te luisteren naar Gods woord en om het brood te breken en te delen om Jezus te gedenken en na te volgen.

Wij hopen dat veel parochianen en niet parochianen de laatste viering in de kerk van nu mee willen vieren, in dankbaarheid voor al het goede van het verleden, met tranen in de ogen om alles wat we moeten loslaten, maar vooral met hoop op een nieuw begin straks na de verbouwing/renovatie.