Zomeravondwandeling op levend veen bij Halfweg

Geniet van een prachtige zomeravondwandeling op deze bijzondere locatie. Onder begeleiding van de boswachter wandel je door De Batterij, onderdeel van het Spaarnwouderveen. De Batterij is een restant van het Fort aan het Zwet in de buurt van Halfweg. Het is een versterking uit de tijd van Napoleon. Het Spaarnwouderveen is ontstaan toen hier tijdens een zware storm de dijk doorbrak. Een drama natuurlijk, maar het leverde in de loop van de jaren een prachtig natuurgebied op.  Op deze locatie groeit nog levend veen! Het staat er vol bijzondere planten zoals orchideeën en zelfs heide! De boswachter vertelt je er alles over. Tip: Het terrein is soms drassig, het is handig als je laarzen aantrekt.
Zin om mee te gaan, meld je aan op www.gaatumee.nl. Reserveren is nodig.

Foto: Dutchphoto


Wanneer:
vrijdagavond 6 juli om 19.30 – 21.00 uur

Startpunt: Het tweede hek aan de Batterijweg te Halfweg, wanneer u deze in rijdt vanaf de Spaarndammerweg. Deze weg loopt aan de noordkant van de spoorlijn van Haarlemmerliede naar Halfweg.
Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers mogen gratis mee! Twee personen per pas en neem uw Beschermers pas mee.