Zomer in Nieuw-West

Namen:

Yassine, Godrich, Petra, Chaymae, Noujoud , Youssra, Soukaina, Romaissa

Deze zomer gaan verschillende jonge kinderen in het kader van Zomer in Nieuw-West op pad om verhalen te verzamelen over de zomer in Amsterdam. Zij zullen wekelijks worden begeleid in het schrijven en fotograferen van hun ervaringen tijdens deze warme zomermaanden en deze verhalen zullen vervolgens gepubliceerd worden in de Westerpost! Benieuwd naar een stukje journalistiek door de ogen van jong Amsterdam, deze week gingen de kinderen polshoogte nemen op het Osdorpplein.

Osdorpplein is gezellig, maar hoe gezellig is het? De mediaclub ging op pad om hierachter te komen. Met hun journalistieke bril en door de lens van hun camera’s keken ze naar het plein en vroegen verschillende mensen wat ze ervan vinden.

Eerst hebben we gevraagd hoe mensen het sfeer op het plein vinden. Veel mensen zeiden gezellig en leuk. Een iemand vond het druk en een iemand vond het amicaal. Wat dat betekent weten we niet. We vroegen waarom ze op het plein waren. Twee mensen zeiden dat ze studeerden en een iemand zocht naar werk, een paar wonen bij het Osdorpplein en een mevrouw kocht lekker eten voor haar mannetje. Het was best wel warm, dus we vroegen wat ze ervan vonden. Een iemand zei schitterend, maar de andere mensen vonden het te warm, benauwd of drukkend. Dit komt natuurlijk door global warming. Journalist Chaymae heeft extra vragen gesteld over global warming. Een mevrouw wist niet wat het was, dus we hebben het uitgelegd. We vroegen erna wat wij als samenleving kunnen verbeteren eraan. We moeten aan het milieu denken en minder gassen uitzetten. Als laatst vroegen we wat er anders moet op het Osdorpplein. De huisprijzen moeten omlaag, er moet minder kauwgum op straat gegooid worden en niet teveel betaald parkeren.

 

  1 comment for “Zomer in Nieuw-West

Comments are closed.