Zo komt u tot de beste relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn belangrijk voor ieder bedrijf. Via bedrukte relatiegeschenken laat een bedrijf aan haar klanten zien dat zij gewaardeerd worden. Natuurlijk moet een bedrijf ook de medewerkers af en toe in het zonnetje zetten. Geef uw medewerkers daarom een leuke relatiegeschenk en laat ze zo merken dat u helemaal niet zonder ze kan.
Een leuk relatiegeschenk uitzoeken kan ontzettend lastig zijn. Hoeveel mag het kosten? Moet het bruikbaar zijn? Daarom geven wij graag een aantal tips, zodat u uw klanten en medewerkers op een leuke manier kan verrassen.

Tip 1: Functionaliteit is belangrijk
Het ontvangen van een bedrukte relatiegeschenk is sowieso leuk. Echter, als de ontvanger het relatiegeschenk maar één keer kan gebruiken en daarom ligt het in een hoekje te verstoffen, gaat het mijn doel voorbij. U wilt natuurlijk wel dat uw logo of artwork vaker in beeld is dan één keer. Geef daarom een functioneel relatiegeschenk. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Een bedrukte pen is bijvoorbeeld erg functioneel en daarnaast één van de goedkoopste relatiegeschenken die er zijn. Een notitieboek is ook een functioneel relatiegeschenk, naast bijvoorbeeld USB-sticks, mokken of een paraplu.

Tip 2: Het is de gedachte die telt
Geef gelieve geen relatiegeschenk zonder een gedachte erachter. Geef het wel met een reden. Een goede reden kan een jubileum zijn. Of een beurs natuurlijk. Gaat uw bedrijf met de bouwvak dicht? Geef uw medewerkers dan een leuke zomerattentie mee. Denk hierbij aan een strandbal of een leuke zonnebril. Ook tijdens de wintermaanden kunt u uw medewerkers of klanten iets leuks meegeven. Een bedrukte muts bijvoorbeeld. Voor iedere situatie is wel een passend relatiegeschenk te vinden. Zolang u het maar geeft met een gedachte erachter.

Tip 3: Gezonde relatiegeschenken zijn hot
Iedereen vindt het lekker om te snoepen. Wat dat betreft zijn er genoeg relatiegeschenken, zoals gevulde snoeppotten of bedrukte chocoladerepen. Tegenwoordig is er wel steeds meer vraag naar gezonde relatiegeschenken. Gezonde items zijn gewoon hot! Wat dacht u van bedrukte appels meegeven aan uw medewerkers of klanten? Ook leuk om uit te delen op straat. Er zijn niet alleen gezonde eetbare relatiegeschenken. Nee, er is veel meer. Denk bijvoorbeeld aan een stappenteller of sporthorloge. Of geef bedrukte waterflesjes aan uw medewerkers of klanten mee. Via deze weg laat u zien dat u een gezonde maatschappij stimuleert.

Tip 4: Waarde is niet alles
Een duurder relatiegeschenk geven, betekent niet automatisch dat de ontvanger er dan ook blijer mee is. Nee, waarde is natuurlijk niet alles. De boodschap achter het relatiegeschenk is veel belangrijker. Als die klopt, dan maakt het niet uit of het relatiegeschenk nu €5,- of €50,- waard is.
Daarnaast blijven we natuurlijk ook gewoon Nederlanders. Als we ook maar iets ruiken wat gratis is, duiken we er als vliegen op af.

Bestel uw relatiegeschenken bij BudgetGift
We hopen dat deze tips u geholpen hebben om een leuk relatiegeschenk te bedenken. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met BudgetGift.nl. BudgetGift heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de relatiegeschenkenbranche en zij geven u graag advies wat een passend relatiegeschenk is voor u.