Zing voor vrede en vrijheid

Divers Nieuw-West bundelt krachten voor uniek vluchtelingenbenefiet in De Meervaart

Organisaties, bewoners, artiesten en vluchtelingen uit Amsterdam Nieuw-West bundelen hun krachten voor een uniek diner en benefietconcert op kerstavond in theater De Meervaart. Het concert wordt georganiseerd door het reART Collective. De opbrengst van de avond gaat naar vluchtelingen, een deel van hen staat zelf ook op het podium.

Een enorm enthousiaste groep vrijwilligers van vele nationaliteiten is hard aan het werk om een succesvol benefiet te realiseren. Gezinnen, stellen en alleenstaanden kunnen op donderdag 24 december samenkomen in De Meervaart – die het theater en al haar personeel om niet beschikbaar stelt – voor een avond vol ontmoeting en uitwisseling.

De avond begint om 18.00 uur met een multicultureel kerstdiner dat wordt bereid door talloze bewoners uit het stadsdeel. Er is plaats voor 250 personen tijdens het diner dat 10 euro per persoon kost. Bij het concert, dat om 20.15 uur begint, is plaats voor maar liefst 800 mensen. Kaartjes daarvoor kosten 5 euro. Mensen met een grote(re) beurs kunnen op de avond zelf ook meer doneren. Er staan donatiepotten voor wie een extra bijdrage wil geven.

Concert

Er doen ruim 100 mensen mee aan het multiculturele concert. Op het podium van de Rode zaal staan die avond diverse solisten, koren en orkesten. Er gaan twee muziekstukken, gecomponeerd door Selim Doğru, in première: Zing voor Vrede en Vrijheid en Drie Religies. Dit laatste stuk is een collage van drie liederen: een christelijk kerstlied, een joodse kinderlied en een Turks-Arabisch lied van soefi repertoire. Daarnaast is er wereldmuziek in verschillende talen (Nederlands, Engels, Turks, Grieks, Sudanees, Arabisch, Japans enz.), pop, klassiek (westers), een protestsong en jazz. Ook tapdansers en dichters zullen het podium beklimmen. Iedereen die houdt van een diverse avond uit, kan dus komen genieten.

Opbrengst naar vluchtelingen

Het verzamelde geld gaat volledig naar vluchtelingen, het grootste deel gaat via de Hulpkaravaan naar Griekenland. Voor de vluchtelingen in Nederland schaffen we direct aan wat er nodig is in overleg met de vluchtelingen zelf. Een aantal van doet mee aan het concert. Zij zijn heel enthousiast en werken hard aan hun aandeel. Bovenal zijn ze ontzettend blij met de vriendschap en de kans om muziek te maken. Het betreft geen eenmalige actie. Ook na het concert gaat het reART Collective door met workshops, concerten en evenementen waarin diverse groepen uit de wijk samen komen.

Aanvangstijden 17:30 uur: inloop Kerstdiner – 18:00 uur: Kerstdiner – 20:15 uur: Concert Zing voor Vrede en Vrijheid

 

Kaartverkoop

www.meervaart.nlkaartverkoop@meervaart.nl of telefoonnummer 0900 – 410 77 77 (elke dag van 10:00 t/m 22:00 uur bereikbaar, € 1,- p/g) of aan de kassa van De Meervaart, Meer en Vaart 300.