Zilveren Pluim als dank voor hulp bij het redden van een leven

De politie Amsterdam heeft woensdag 13 augustus 2014 HEMA medewerkster Jacqueline in het zonnetje gezet als dank voor haar optreden op 27 juni. Door haar kordate handelen wist de politie het leven van een vrouw uit Ede te redden. Jacqueline kreeg een bericht op haar telefoon met de tekst: ” Vanavond ga ik zelfmoord plegen”. Jacqueline nam het bericht serieus en belde met het nummer. Zij kreeg een haar onbekende vrouw aan de telefoon die waarschijnlijk iets had ingenomen. Jacqueline vroeg een collega van haar om de politie te waarscvhuwen en hield de vrouw aan de praat. Het is de politie gelukt om het nummer te traceren en het bleek te gaan om een vrouw uit Ede. De politie in Ede werd gewaarschuwd en die is naar de vrouw toe gegaan. Toen de politie bij de vrouw in de woning stond kon Jacqueline ophangen.

Gesteund

Jacqueline wordt in het zonnetje gezet als dank voor haar optreden op 27 juni

Jacqueline wordt in het zonnetje gezet als dank voor haar optreden op 27 juni

Jacqueline liet weten zich niet alleen vereerd voelen met de zilveren pluim, zij vindt dat zij ook nog eens goed is opgevangen en gesteund door de politie. Achteraf was de inpact toch wel heel erg groot vertelde zij. Ik woon en werk in Nieuw-West en probeer altijd en overal mensen te helpen. In dit geval ook de politie.

Pluim

De Zilveren Pluim is een blijk van dank voor onderscheidend optreden van mensen in de samenleving, die door hun moedig en doortastend optreden een bijdrage leveren aan de veiligheid op straat. Met het uitreiken van deze Pluim wil de politie mensen niet alleen bedanken, maar ook anderen aansporen tot zulke optredens, zonder overigens zichzelf of anderen in gevaar te brengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.