Zilveren microfoon voor groep 7 van de Zwanebloem

Groep 7 van OBS De Zwanebloem uit Zwaanshoek heeft de felbegeerde Zilveren MeerRadio Microfoon 2019 gewonnen. De leerlingen ontvingen hun trofee uit handen van DJ en TV-presentatrice Marieke Elsinga en wethouder Marja Ruigrok.

De tweede prijs ging naar Kopklas Amsterdam locatie IJburg College. Eervolle vermeldingen waren er voor OBS Aldoene (groep 7/8; Zwanenburg) en OBS De Bosrank (groep 7/8; Hoofddorp).

De Zilveren MeerRadio Microfoon is de prijs voor de beste, door leerlingen van een basisschool zelf gemaakte nieuwsuitzending. Dat doen zij, onder deskundige begeleiding, in de workshop ‘Maak Nieuws bij MeerRadio’. Die workshop startte in 2016 en is populair bij scholen uit Haarlemmermeer en Amsterdam.

 

“Enthousiast en talentvol”

Marieke Elsinga en wethouder Marja Ruigrok (Cultuur) prezen de nieuwsuitzending van groep 7 van de Zwanebloem: “Een uitzending met een goed niveau, gemaakt door zeer enthousiaste en talentvolle leerlingen.” Ook de Kopklas Amsterdam kreeg een mooie pluim. “Een topprestatie, zeker als je beseft dat sommige leerlingen uit deze klas pas twee jaar in Nederland zijn. En hun beheer­sing van de taal dus extra aandacht nodig heeft. Wat hebben júllie je best gedaan!”

Marieke Elsinga terug op ‘oude nest’

Marieke Elsinga is onder andere bekend als DJ bij Qmusic, waar zij samen met Mattie Valk de ochtendshow Mattie & Marieke presenteert. Maar zij startte in 2011 als DJ bij MeerRadio en was later presentatrice bij het toenmalige MeerTelevisie.

Zij nam ook deel aan het tv-programma Expeditie Robinson. “Fantastisch om hier weer eens te zijn. En de mensen te ontmoeten die mij destijds hebben begeleid bij mijn eerste ervaringen op radio en tv. Nou, je ziet wat er van komen kan als je bij MeerRadio start,” zei Marieke. “En eerst zo’n toffe workshop doet, natuurlijk!”

 

Scholieren maken zelf radio

De workshopserie Maak Nieuws bij MeerRadio wordt aangeboden in samenwerking met cen­trum voor kunst en cultuur Pier K. Er namen al meer dan 800 scholieren van groepen 7 en 8 deel. Scholen in Haarlemmermeer kunnen de workshop voor het volgende school­jaar boeken via www.kunstencultuuropschool.nl Scholen buiten Haarlem­mermeer kunnen rechtstreeks boeken via MeerRadio.

Meer informatie over de workshop op de educatiepagina van MeerRadio.