Xenios Heren 1

Als toetje op het zaalseizoen mochten Xenios Heren 1 zondag het districtskampioenschap van Noord-Holland spelen. Het Xeniospubliek was in groten getale naar Heemskerk gereisd om het team aan te moedigen en dit unicum in de Xenios historie mee te maken.

xeniosIn de wedstrijd tegen Qui Vive kon het team helaas niet brengen waar vooraf op was gehoopt. Een zwakke start zorgde ervoor dat de heren al snel met 3-0 achterstonden. Daarna ging het wel iets beter lopen en kwamen Xenios voor de rust nog terug tot 3-1. Na rust was het echter weer Qui Vive dat sterk uit de startblokken kwam, waardoor de 4-1 en 5-1 al snel vielen. Om nog iets te forceren werd keeper Van den Berg naar de kant gehaald en Van Ewijk op doel gezet. Dit leverde snel de 5-2 op, maar verder mocht het niet baten. Qui Vive was beter en Xenios konden geen vuist meer maken, de uiteindelijk eindstand was 9-3.

Teleurgesteld door het (te) grote verlies tegen QuiVive moesten de mannen zich opmaken voor de troostfinale tegen Bloemendaal. Alweer kwam Xenios vroeg in de wedstrijd 1-0 achter, maar dit keer wisten de heten zich snel te herpakken en kon even later de 1-1 door Van Renswoude binnengetikt worden. Nog voor rust bracht Beekman de stand op 2-1, wat ook meer dan terecht was gezien de verhoudingen op het veld. De Graaff voorkwam op briljante wijze dat Bloemendal vanuit een corner gelijk kwam, maar na rust viel de 2-2 wel en beloofde het een spannende eindfase te worden. Ware het niet dat Stam zijn naam als goalgetter meer dan waar maakte door de 3-2 en 4-2 binnen te pushen. Met nog minder dan vijf minuten op de klok kon Xenios de wedstrijd uitspelen en zo de derde plek veilig stellen.

Al met al heeft Xenios Heren 1 een geweldig zaalseizoen gehad, hetgeen resulteerde in de derde plaats bij de districtskampioenschappen van Noord-Holland. De heren willen alle supporters die ze dit zaalseizoen aangemoedigd hebben heel hartelijk bedanken. Het is prachtig om te zien dat het zo leeft binnen de club.