Workshop Zeitgeist Bauhaus 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West
Van Eesteren Museum Map

1 other date:

Amsterdam Nieuw-West

24 & 25 augustus 2019: Workshop Zeitgeist Bauhaus in Van Eesteren Museum

Voor families, ouders, kinderen, opa’s en oma’s

Kom aan het eind van de zomervakantie met je familie naar de inspirerende workshop Zeitgeist Bauhaus in het Van Eesteren Museum. In de workshop wordt de tijdgeest van het Bauhaus opgeroepen door te werken met verschillende materialen en het maken van kleurrijke constructies en Bauhaus-creaties.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de kunstopleiding het Bauhaus in Duitsland werd opgericht. In het Van Eesteren Museum is momenteel de tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus te zien over de tijdgeest van deze beroemde opleiding. Aan het Bauhaus kregen de studenten lessen over het gebruik van vormen, kleuren en diverse materialen. Ook werden ze aangemoedigd gebaande paden te verlaten en hun eigen creativiteit te verkennen.

Tijdens de workshop Zeitgeist Bauhaus wordt de tijdgeest van toen opgeroepen en ieders creativiteit aangesproken om tot kleurrijke constructies, maquettes en Bauhaus-creaties te komen. Je gaat aan de slag met materialen als papier, rubber, karton, plexiglas etc. Laat je fantasie de vrije loop en voel je voor even student aan het Bauhaus!

De workshop wordt gegeven door ervaren kunstdocenten en is geschikt en toegankelijk voor iedereen. Je hoeft geen creatieve ervaring of voorkennis te hebben om deel te kunnen nemen en er plezier aan te beleven.

Datum: zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus 2019

Starttijd: 15.00 uur

Eindtijd: 16.30 uur

Locatie: Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, Amsterdam

Tickets: € 7,50 (volwassenen) / € 4,00 (kinderen t/m 12 jaar) / Met Stadspas € 4,00 korting p.p.

De ticketprijs van de workshop is inclusief de entree voor de tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus in het Van Eesteren Paviljoen.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het museum, www.vaneesterenmuseum.nl/tickets

 

Meer informatie over deze workshop en de tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus is te vinden op de website, www.vaneesterenmuseum.nl