Wintertijd Challenge 2013 levert recordbedrag op van € 361.500

In de nacht van 26 op 27 oktober gaven stadsdeelwethouder Ronald Mauer (Sport) en Louis van Gaal het startschot voor de Wintertijd Challenge in het Sloterparkbad en het Sloterpark. De Wintertijd Challenge is een fondsenwervend sportevenement van de stichting Spieren voor Spieren. Doel: door middel van sponsoring geld inzamelen voor een nieuw expertisecentrum voor spierziekteonderzoek.

Fotograaf: Jaap Wals

Fotograaf: Jaap Wals

Tijdens de Wintertijd Challenge werd er op meer dan 100 locaties in heel Nederland door duizenden mensen gesport. Het hoofdevenement vond plaats in en rond het Sloterparkbad. Hier werd ook de voorlopige opbrengst van € 361.500,- in ontvangst genomen door ambassadeur Louis van Gaal, bestuurslid Toon Gerbrands en Oranjeteam leden Nick Driebergen, Virgil Spier en Iefke van Belkum.

Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat in het uur dat de wintertijd ingaat en de klok wordt teruggezet, er op diverse locaties in Nederland wordt hardgelopen, gezwommen, gefietst, gezeild en nog verschillende andere vormen van sport beoefend worden. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kunt winnen. Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte.

Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeterenvan de kwaliteit van leven van de ruim 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Deze bijdrage ishard nodig want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte.Stichting Spieren voor Spieren.

De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Onder het motto ‘Gezondespieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Spieren voor Spieren zet de opbrengsten van fondsenwervende activiteiten snel en effectief in ten behoeve van spierziekten onderzoek en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert zij leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte. Meer informatie over Spieren voor Spieren is te vinden
op www.spierenvoorspieren.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.