Wintermarket groot succes

Door: Manja Tijssens

De Aker – Twee dagen lang was het Ecuplein de openlucht huiskamer van de wijk. De Wintermarket zorgde met een schaatsbaan, versierde en verlichte kerstbomen en vuurkorven voor een metamorfose. Een cirkel van kramen van veelal lokale ondernemers en een aantal foodtrucks vulde het doorgaans lege plein.

Wintermarkt groot succes

Wintermarkt groot succes

De pony’s van Mandy’s Ponyplezier maakten veel kinderen blij met een ritje op hun rug. Daarna nog even springen op het springkussen van de Jumbo en een foto van jezelf in een levensgrote sneeuwbol. De kinderen hadden de grootste pret, de ouders genoten van elkaars gezelschap, raakten in gesprek met andere buurtbewoners en nipten samen aan een glaasje glühwein of warme chocomel. De op houtvuur gegrilde kippetjes van Style culinair deden het ook goed. Al schaatsend voor het goede doel hebben alle bezoekers het mooie bedrag van €450 bij elkaar geschaatst voor de Voedselbank Osdorp.
Over één ding was iedereen het eens: de Wintermarket was een groot succes. Er mag sowieso vaker iets georganiseerd worden op het Ecuplein, vinden veel buurtbewoners. Eén van de reacties via Facebook: “Een goed begin! Volgend jaar meer. Meer kraampjes, meer snackkraampjes, meer livemuziek.” Was je er zelf niet bij, maar wil je toch achteraf nog de sfeer proeven kijk dan op www.facebook.com/Wintermarket Ecuplein.