Winkel Terre des Hommes op het Lambertus Zijlplein zoekt vrijwilligers

Op het Lambertus Zijlplein in Geuzenveld vierden de klanten en de vrijwilligers begin november het achtjarig bestaan van de winkel. De winkel op het plein wordt gerund door vrijwilligers. De opbrengst van de winkel gaat al acht jaar naar Terre des Hommes. Deze goede doelen organisatie zet zich op tal van plekken in de wereld in tegen kinderuitbuiting.

In 42 steden in Nederland heeft Terre des Hommes een winkel. Inwoners en bedrijven brengen  gebruikte kleding, sierraden, kleine hobby artikelen, goed speelgoed en andere mooie spullen naar de winkel. Maar die moeten wel nog mooi, schoon en nog goed te gebruiken zijn. In de kringloopwinkel worden deze opnieuw tegen kleine prijzen verkocht. Veel inwoners van Nieuw West doen dat. Regelmatig zijn er in de winkel speciale aanbiedingen in januari/februari en juni/juli is er uitverkoop van de kledingcollectie. Ongeveer dertig vrijwilligers beheren de winkel. Ze werken één of een aantal dagdelen in de winkel. Terre des Hommes zoekt nieuwe vrijwilligers. Heb je belangstelling, meldt je dan aan op mailadres:  winkel.amsterdam.nl. Op dit moment zoekt de winkel bijvoorbeeld twee nieuwe vrijwilligers voor de maandagochtend. Op maandag is het altijd druk en gezellig in de winkel. Er is dan markt op het plein. Ook op andere dagen kun je als verkoopmedewerker aansluiten bij diverse teams. Omdat we in teams werken leer je je collega’s goed kennen en doen vrijwilligers nieuwe contacten op. De meeste vrijwilligers zijn al een groot aantal jaren verbonden aan de winkel of werken in de winkel vanaf de start eind 2011. Twee keer per jaar wordt een vrijwilligersactiviteit georganiseerd.

Niet alle vrijwilligers vinden het leuk om in de winkel artikelen te verkopen en raken de kassa niet aan. Boven de winkel is er een grote ruimte waar kleding en spullen worden uitgezocht, geprijsd en klaargelegd voor de winkel. Veel kleding slaan we eerst enkele maanden op, omdat je geen zomerkleding in oktober en november verkoopt.  De bewoners van deze wijk zijn heel blij met deze winkel op het plein. Het zijn kleine prijsjes. Maar niet alleen omwonenden rondom het plein kopen in de winkel. Een groep kopers komt ook van wat verder weg. In deze winkel kun je namelijk dingen kopen waar je al heel lang naar op zoek bent. In de afgelopen acht jaar zijn ongeveer 150.000 artikelen verkocht. Je kunt het niet bedenken of het is wel eens aan deze winkel aangeboden en weer verkocht. Kom eens langs in de Terre des Hommes Winkel op dit plein of kom gezellig een dagdeel werken als vrijwilligers in deze leuke en unieke winkel in Amsterdam.