Wijnen en nog meer wijnen!

Chateau Meiland is een hit op televisie. De familie was voor het eerst te zien bij Ik Vertrek en heeft een heuse plek veroverd in televisieland.

De serie over avonturiers die naar het buitenland vertrekken om daar een -meestal- oude woning of boerderij proberen om te toveren tot een fijne woning, B&B of camping, spreekt bij velen tot de verbeelding. Van alle verbouwingen spant die van de familie Meiland de kroon.

Afleveringen van Chateau Meiland trekken honderdduizenden kijkers en met name Martien Meiland steelt de show. Veel kijkers hebben hem in hun hart gesloten. Het kan echter ook dat je hem super-irritant vindt. Het kijkplezier van de fans is er niet minder om.

De familie Meiland in 2006 in Ik vertrek

De familie leerden we kennen door de serie Ik vertrek ik 2006. Vanuit Nederland vertrok het echtpaar Meiland richting Frankrijk om daar een kasteel op te knappen. Kinderen gingen mee. Die moesten vanaf dat moment met hun schooltassen richting het Franse onderwijs.

Hilarische taferelen deden de Hollandse kijkers zowel schudden van het lachen als met de ogen rollen van ergernis. Een succes dus! Mede door de huwelijksperikelen van het echtpaar Meiland. Dat draaide echter niet om ruzie, maar om de geaardheid van Martien. Hoe bijzonder is het dat Erica en Martien nog altijd bij elkaar zijn. Inmiddels gescheiden en weer hertrouwd, delen ze nog altijd lief en leed met elkaar.

Al met al wisten ze na hun eerste Franse avontuur de kijker blijvend aan zich te binden. Op televisie en via social media. Heimwee deed ze echter na een tijd terugkeren naar Nederland. Na hun terugkomst had Martien zijn eigen winkel in het Zuid-Hollandse Noordwijk, in de meest populaire winkelstraat. Vanuit deze interieurwinkel postte hij iedere vrijdagmiddag een filmpje waarin hij je als kijker alle nieuwe aanwinsten toonde. Hij scoorde er op Facebook hoge ogen mee en creëerde een trouwe schare fans om zich heen. De aankondiging dat hij opnieuw een Frans avontuur zou aangaan, sloeg dan ook in als een bom en de televisie wist er ook wel raad mee.

Uiteindelijk vertrok de familie, inmiddels uitgebreid met een kleindochter en met nog een huisvriendin, wederom richting la douce France. Met de media opnieuw achter ze aan. Eén van de dochters bleef de winkel in Noordwijk runnen.

Kasteelkeuken vol wijn

De wekelijkse afleveringen, op SBS uitgezonden, blijken veel kijkers nog altijd te boeien. Martien en Erica communiceren als vanouds met elkaar (af en toe lekker bekvechten), maar de saamhorigheid van het bijzondere gezin spat er ook vanaf. En ondertussen is opnieuw een kasteel tot een waar paleis verbouwd. En runnen ze een goedlopende B&B.

Regelmatig treffen we ze in de keuken waar maaltijden worden bereid voor de gasten en waar flessen wijn worden geopend. En ook tussen de middag schalt het op zangerige toon regelmatig: ’wijnen, wijnen’.

Dan komt menig fles wijn uit de typisch grote Franse kasteelkeuken. Dat gaat zo snel dat we niet eens kunnen zien of dat uit een wijnklimaatkast inbouw is of dat Martien uit zichzelf weet op welke temperatuur deze geserveerd moet.

Neemt niet weg dat de wijn rijkelijk vloeit, na het harde werken van de kasteelbewoners. Ze zijn namelijk nog niet klaar met verbouwen en ondertussen draait de B&B als een tierelier.