Wethouder Westerman neemt petitie fietsbrug in ontvangst

Omwonenden en gebruikers van de fietsbrug over het Zijkanaal F maken zich zorgen over het bericht dat het Hoogheemraadschap van Rijnland voornemens is om de brug te verwijderen. Het gemeentebestuur, maar ook o.a. de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg en andere betrokken partijen hebben het Hoogheemraadschap van Rijnland laten weten hier niet mee in te kunnen stemmen. Op korte termijn vindt er een gesprek plaats tussen het Hoogheemraadschap en de gemeente.

Door initiatiefnemer Ben Vermeer van de krant “De Kanaalgraver” werden 1500 handtekeningen aan wethouder Westerman van Haarlemmerliede en Spaarnwoude aangeboden. De overhandiging gebeurde voorafgaand aan een wandeltocht die vanuit de bewoners werd georganiseerd. De wandeling was bedoeld om het belang van de brug aan te tonen.

Ook de deelraad van Amsterdam-West en andere omliggende gemeenten zijn tegen het plan van het Hoogheemraadschap Rijnland. Vorige week had de wethouder ook nog een gesprek met de Provincie Noord Holland over deze kwestie.

Wordt vervolgd!