Wethouder van der Burg heropent Watersportcentrum Sloterplas

Wethouder Eric van der Burg en stadsdeel bestuurder Ronald Maurer heropenden 22 mei jl. middels de doop van een polyvalk, de “van Eesteren”, het Watersportcentrum Sloterplas. Sinds 1 april dit jaar is de exploitatie van het centrum overgenomen door Topsail. In het bijzijn van een diversiteit aan watersportrelaties, belangstellenden en betrokkenen is de nieuwe start feestelijk ingeluid.

 

Een plas met potentie

Waar Topsail directeur Jasper Smink de Sloterplas en omgeving in zijn speech vergeleek met een “niet-onaardig” parkje in het centrum van New York, deed wethouder van der Burg daar nog een schepje bovenop. Hij zag de overeenkomst met het Maltameer in Poznań, Polen, dat ook bekend staat als belangrijk watersportgebied en waar in 2015 het EK roeien plaats zal vinden. Hij verwijst hiermee naar de relatie met Toprow, het roeicentrum bij de Berlagebrug, waar Smink ook directeur van is. Waar vooral door beiden op gedoeld werd, is de potentie van de plas. Door de professionele insteek en de samenwerking met diverse lokale en nationale bedrijven en instellingen wil Topsail de Sloterplas en het watersportcentrum zo’n zelfde allure als die van het Maltameer geven.

 

Watersport voor iedereen

Watersport moet voor iedereen toegankelijk zijn is de mening bij TopSail en het enthousiasme hiervoor begint al van jongs af aan. Er is daarom een breed aanbod, waaronder schoolsport, CWO zeilcursussen en de al jaren populaire Splashweken voor kinderen. Naast deze activiteiten wordt er uitgebreid met VDWS beginners- en opfriscursussen. Maar natuurlijk zijn ook ervaren zeilers, windsurfers en dagjesmensen welkom, het watersportcentrum biedt aan iedereen de mogelijkheid tot het huren van zowel zwaard als kielboten tot kano’s en fluisterboten.