Wethouder Tom Horn opent Esperanza op nieuwe locatie

Zondag 15 januari

Badhoevedorp. Zondag 15 januari. Een prachtige datum voor iedereen die Esperanza, het inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten in Badhoevedorp, een warm hart toedraagt. Wethouder Tom Horn – met in zijn takenpakket Wmo – zorgt om 15.00 uur voor de officiële opening van ‘het nieuwe’ Esperanza, te vinden aan de Badhoevelaan 82. Hij zal dan niet alleen een symbolische sleutel van Esperanza in ontvangst nemen, maar ook de lijst met de vele handtekeningen die zijn verzameld om aan te tonen hoe groot de behoefte is aan een tweede inloophuis voor kankerpatiënten in de gemeente Haarlemmermeer.

Esperanza gaat door op een nieuwe locatie en initiatiefneemster Riet Verbeek en haar team zijn er meer dan blij mee.  Zij koppelen de opening door Tom Horn dan ook graag aan een dag vol leuke en informatieve activiteiten die zich afspelen tussen 10.00 en 16.00 uur. “Fantastisch dat we Esperanza, dat moest vertrekken van de vorige locatie, toch voor Badhoevedorp kunnen behouden”, iedereen is het daar ongetwijfeld mee eens. De verhuizing naar het nieuwe pand is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de familie Fiege, eigenaar, en de volledig vrijwillige inzet van Comenius verhuisbedrijf. “Tijdens de openingsdag van 15 januari laten we graag zien hoe trots we op ons nieuwe onderkomen zijn.”

 

De gastvrouwen en –heren van Esperanza verwelkomen aanstaande zondag vaste bezoekers en andere belangstellenden en laten ze kennis maken met het nieuwe home en met alle activiteiten die Esperanza organiseert.  Door het jaar heen zijn dat o.m. ontspannende massages, diverse workshops (yoga, creativiteit), interessante informatiebijeenkomsten met expertsprekers en ervaringsdeskundigen, maar ook dat soms zo nodige en belangrijke “luisterend oor” dat voor alle betrokkenen in hun situatie waarin kanker aan de orde is, zoveel kan betekenen. Er is vanzelfsprekend ook gedacht aan de kinderen en er staat een hapje en drankje klaar. Er valt tenslotte een feestje te vieren!