Wethouder opent nieuwe mountainbikeroute

Op woensdagavond 1 juli om 19:00 uur wordt op feestelijke wijze door wethouder Dhr. A. Elzakalai van Economie, sport en cultuur de nieuwe mountainbikeroute van Hoofddorp geopend. De opening vindt plaats in recreatiegebied de Groene Weelde bij het Pannenkoeken Paviljoen te Cruquius, het startpunt van de nieuwe route. De opening is aansluitend op het 1e mountainbike-kampioenschap van de Haarlemmermeer.

mountainbikeVele vrijwilligers hebben maandenlang hard werk verricht om de nieuwe route tot stand te brengen. Met steun van diverse sponsoren en de actieve medewerking van Recreatieschap Spaarnwoude en de gemeente Haarlemmermeer is de route klaar voor gebruik. Het totale traject is ongeveer 13 kilometer lang en voert door de Groene Weelde, Boseilanden en het Haarlemmermeerse bos.

De route is afwisselend en uitdagend voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbikers en de bekende Big Spotters Hill is in de route opgenomen. De route wordt onderhouden door de leden van MBC de NoordBikers. Tevens zullen hier diverse evenementen door de NoordBikers worden georganiseerd, zoals de Drafbike op de paardenrenbaan in het najaar. Naast het mountainbike-kampioenschap is er op de openingsavond nog veel meer te doen. Zo zijn er, met dank aan Balk Rijwielen, diverse standhouders aanwezig met onder andere testbikes. Kortom, ben je beginnende of gevorderde mountainbiker, deze avond kan en mag je niet missen!

Meer info vind je op www.noordbikers.nl

Onder activiteiten op de website van Spaarnwoude is er meer informatie te vinden over mountainbiken. Kijk op www.spaarnwoude.nl.