Wethouder Jesse Bos opent Mijn moeder, mijn dochter

Wethouder Jesse Bos opent de bijzondere tentoonstelling mijn moeder, mijn dochter van het Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC). De portretten laten in woord en beeld zien hoe belangrijk de band tussen moeders en dochters is. Bovendien blijkt dat ondanks de verschillende generaties en culturele achtergronden er ook veel universeel is. Speciaal voor de opening in Bibliotheek Slotermeer zijn enkele geportretteerde vrouwen aanwezig. Daarnaast brengt Bernadette Kop een mooi verhaal over moeders en dochters ten gehoren.

 De portretten zijn gemaakt door lifestyle fotografe Greet de Schipper. Zij is net als de geportretteerde vrouwen verbonden aan het ABC. U bent van harte welkom om, met of zonder uw dochter, aanwezig te zijn bij deze opening. De tentoonstelling blijft tot eind oktober in Slotermeer.

 

Woensdag 21 september.

Plein ’40 – ’45.

11.00 – 12.00 uur

 Bij het ABC verzorgen vrijwilligers taal-aan-huislessen bij anderstalige vrouwen. Door het één op één contact worden de lessen op de wensen en behoeftes van de lesneemsters afgestemd. De lesneemsters kunnen door omstandigheden niet naar reguliere Nederlandse les. Het leren van de Nederlandse taal is een belangrijke voorwaarde voor zelfredzaamheid en deelname aan de maatschappij. Bovendien leidt dit buurvrouwencontact tot multiculturele ontmoetingen die – hoewel lesneemster en lesgeefster bij elkaar in de buurt wonen – anders niet snel plaatsvinden.

 Lifestyle fotografe Greet de Schipper is werkzaam als freelance fotograaf voor verscheidende tijdschriften en bedrijven waaronder ANWB en Natuurmonumenten. Naast portretten maakt ze ook interieur, reis en food fotografie. Na de Gerrit Rietveld Academie was haar eerste project een fotoserie in Brazilië over arme bewoners van oude vervallen panden in de binnenstad van Soa Paulo. De Schipper maakte ook foto’s voor de website van het ABC en het jubileumboekje. Daarnaast geeft ze les aan een anderstalige vrouw in haar buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.