Wethouder Elzakalai bezoekt 1e fase Businesspark Jan van Gent

Het bedrijventerrein Jan van Gent is de afgelopen 5 jaar getransformeerd naar een modern eigentijds Businesspark waar het mogelijk is om wonen en werken te combineren. Waar ooit een aantal woningen en gedateerde bedrijfspanden stonden is nu een succesvol concept gecreëerd.

Eerste fase afgerond

De eigenaren Hans en Nijs den Ouden hadden de wethouder uitgenodigd om de eerste fase van dit project te komen bezoeken. De 12 bedrijfsunits zijn inmiddels opgeleverd en vrijwel allemaal verkocht. Maar liefst 70 procent van de eigenaren heeft voor het combineren van wonen en werken gekozen. De oppervlakte van zowel de begane grond, gemiddeld 84 m2 en de verdieping rond de 95 m2 bieden veel ruimte om deze combinatie te realiseren. De units zijn casco opgeleverd zodat de eigenaar zelf zijn werk- en woonruimte kan indelen. Nu de eerste fase is opgeleverd en de infrastructuur is aangelegd kan met de bouw van de tweede fase van dit project binnenkort worden gestart.

Effectief concept

De moderne uitstraling van deze units nodigt ondernemers uit om zich hier te gaan vestigen. “Wij hebben gekozen voor deze locatie omdat wij ons adviesbureau voor bouwkundige constructies op zowel de begane grond als de bovenverdieping konden vestigen. De lichte ruimte hebben wij zelf naar eigen idee ingericht. Dit heeft geleid tot  praktische   ruimtes met kantoor voor ons beiden beneden. Daarbij een vergaderzaal voor algemeen gebruik en op de verdieping een zeer ruim kantoor voor onze medewerkers. Door de combinatie van efficiënte indeling, industriële materialen en akoestische schermen hebben wij hier een prettige werkruimte kunnen creëren”, vertellen de eigenaren Paul Brouwer en Alfred Kok vol enthousiasme aan de wethouder.

Gunstige ligging

Daarna werd ook een unit bekeken waar wonen en werken is gecombineerd en het gezelschap was verrast door de ruime woning op de 1e verdieping in combinatie met de werkruimte beneden. Doordat de woning is voorzien van  een loggia kunnen de toekomstige bewoners genieten van een beschut gelegen buitenruimte. Als wethouder van Economische Zaken gaf Adam Elzakalai  aan: “Ik ben positief verrast over de invulling van het Businesspark Jan van Gent met  multifunctionele bedrijvenunits door de gebroeders den Ouden. Zeker gezien het feit dat het op eigen grond, met voldoende parkeermogelijkheden op een steenworp afstand van Amsterdam aan de rand van de Haarlemmermeer is gesitueerd.” Voor meer informatie: www.janvangent-badhoevedorp.nl