Wethouder A.P. Reinders lanceert Kreditunie HLMR

Eerste aandeelhouders voor Kredietunie HLMR tijdens MKB financieringsbeurs

Op 10 juni vond de eerste MKB financieringsbeurs in de Haarlemmermeer plaats. Gezien de grote belangstelling van onder meer ondernemers voorzag deze in een duidelijke behoefte aan informatie over financieringsmogelijkheden. Meer dan 200 bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om bij de stands en tijdens de workshops zich te laten informeren over de laatste ontwikkelingen. De financierings-beurs was ook het podium voor de lancering van de KREDIETUNIE HAARLEMMERMEER E.O. , door wethouder ondernemerszaken Ap Reinders. Tijdens de beurs tekenden al de eerste aandeelhouders voor deelname in de Kredietunie.

kredietunie Haarlemmermeer

kredietunie Haarlemmermeer

Méér dan 200 bezoekers.

De initiatiefnemers van de eerste MKB financieringsbeurs in de Haarlemmermeer konden vooraf niet inschatten hoe groot de belangstelling zou zijn, van zowel deelnemers als bezoekers. Maar al in de voorbereiding bleek dat de interesse voor deelname groot was. Ruim 25 exposanten, waaronder natuurlijk de grootbanken als ABN AMRO, ING en RABO maar ook verschillende crowdfunding platforms, informal investor bemiddelaars, kredietverzekeraars en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, waren aanwezig. De meer dan 200 bezoekers die op de beurs in het gemeentehuis afkwamen hadden dan ook veel keuze in aanbieders en workshops. Initiatiefnemers Thomas Hendriksen, Gerco Tolsma en Fabian Nagtzaam van MKB Schiphol Haarlemmermeer, ondersteund door de goede organisatie van Els Ebels van de Amsterdam Economic Board, konden terugkijken op een geslaagde eerste MKB financieringsbeurs.

Initiatief breed ondersteund.

De bezoekers van deze beurs waren ook getuige van de lancering van een kredietunie speciaal voor de Haarlemmermeer. Voorzitter Addick Land lichtte toe dat een kredietunie  een coöperatieve vereniging is waarvan zowel geldverschaffers als ondernemers die financiering nodig hebben lid zijn.  De kredietunie is een initiatief van enkele zelfstandige Haarlemmermeerse ondernemers als Gerco Tolsma, Thomas Hendriksen, Pim van der Horst en twee bestuursleden van MeerMatch,  Roel de Jong en Addick Land. Bij dit initiatief worden zij gesteund door MKB Haarlemmermeer-Schiphol, de Haarlemmermeerse ondernemersverenigingen en de koepel van Samenwerkende Kredietunies Nederland. Zij allen zien de noodzaak van een kredietunie omdat de banken niet meer in de gelegenheid zijn om steeds te voorzien in de financieringsbehoefte van ondernemers. Een Kredietunie is daarom een broodnodige toevoeging aan de financieringsmogelijkheden voor het MKB. Met een ferme klap op een spaarvarken lanceerde Wethouder ondernemerszaken Ap Reinders de kredietunie HLMR. Daarbij sprak hij namens het gemeentebestuur uit dat hij dit initiatief van harte steunt en het bestuur veel succes toewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.