Sporten in De Vrije stad ๐Ÿ—“ ๐Ÿ—บ

Meest recent
OBA Osdorp Map

op woensdagavond 28 november, 20.00 uur in OBA Osdorp, Osdorpplein 16

Op de vier woensdagavonden in november worden ontmoetingsavonden georganiseerd in Nieuw-West, waarbij Amsterdammers met elkaar in gesprek gaan over verschillende themaโ€™s rondom De Vrije Stad.

Elke avond zijn er speciale, inspirerende gasten aanwezig en spelen we het Wie-Van-De-Drie-Spel, waarbij vooroordelen over elkaar op een speelse manier worden doorbroken.

Ook deze keer beginnen we weer om 20.00 uur en eindigen rond 21.30 uur. Deelname is gratis. Bij binnenkomst ontvangt iedereen een lootje, waarmee je aan het eind van de bijeenkomst een boek van een van de gasten kunt winnen.

Sporten is belangrijk en gezond. In Nieuw-West zijn er veel sportmogelijkheden, verenigingen en een sportopleiding. Naast een bloeiend sportverenigingsleven zijn er ook tal van particuliere sportmogelijkheden, sportscholen, ed. En beschikt Nieuw-West over het Sloterparkbad met Olympische afmetingen en faciliteiten waar vele bewoners gebruik van maken. Maar voelen LHBT-ers zich ook thuis bij reguliere sportverenigingen? Bezoeken zij de sportvelden en wordt er aandacht aan LHBT besteed bij de Lerarenopleiding?

De avond wordt weer geopend door auteur Pim Lammers. Hij leest een speciaal voor deze avond geschreven column voor.

Daarna komt Karin Blankenstein, die de John Blankenstein Foundation oprichtte, aan het woord. De John Blankenstein Foundation bestaat dit jaar 10 jaar en is de landelijke organisatie die zich inzet voor inclusieve sportbeleving. Wat is er bereikt en wat zijn de toekomstplannen? Ook aanwezig is ambassadeur van de JBF en wonend in Amsterdam-West, korfbalspeler Casper Boom. Om gemakkelijker over dit onderwerp te praten, wordt de korte film Uitgesproken vertoond. Beide regisseurs Lazlo en Dylan Tonk vertellen wat ze met deze film willen bereiken en al hebben bereikt.

Omdat dit de laatste avond van de reeks is, geven we er een feestelijk tintje aan!

Kijk op de facebook-pagina De vrije stad #4 Sporten in de stad

Daar kan je je ook alvast aanmelden.

Meer informatie bij Ad van Dam: a.v.dam@planet.nl en Ilias Zian: ilias.zian@gmail.com

Deze avonden worden mogelijk gemaakt door financiรซle bijdragen van de Gemeente Amsterdam Nieuw-West, het Bob Angelo Fonds en de OBA.