Wereldtop dj’s komt naar Amsterdam tijdens vijfdaags AMF festival

Vijf dagen, drie locaties, een uniek dance-event: Amsterdam krijgt het langstdurende dancefestival van Nederland. Op de ArenA Boulevard – het terrein rondom de Amsterdam ArenA, de Heineken Music Hall en Ziggo Dome – vindt van woensdag 19 tot en met zondag 23 oktober AMF plaats. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een festival zich op de gehele ArenA Boulevard afspeelt.

Absolute wereldtop
Enkele namen die straks naar AMF komen zijn Tiësto, Hardwell, Robin Schulz en
Axwell /\ Ingrosso. Daarnaast draaien de absolute top van de wereld twee dagen achter elkaar in de Amsterdam ArenA, hierbij nemen ze ieder een set van een uur voor hun rekening waarin al hun grote hits voorbijkomen. Een aantal van deze dj’s gaan op één van de andere locaties dieper in op hun sets. Tiësto zal bijvoorbeeld tijdens zijn vijfhonderdste Clublife radio-uitzending, op vrijdagavond in de Ziggo Dome, maar liefst zes uur achter elkaar draaien.

Voor de fans wordt het een uniek Electronic Dance Music pretpark. ‘Het wordt het langstdurende festival,’ laat de organisator weten. ‘Gevoelsmatig kun je 24 uur per dag door want we openen om 13.00 uur en gaan door tot 05.00 uur ’s nachts.’ In de vijf dagen dat het event duurt kunnen bezoekers hun eigen festivalprogramma samenstellen.

Verkiezing beste DJ
Op woensdag 19 oktober vindt de openingsavond plaats in de HMH, waar ook de DJ Mag Awards worden uitgereikt. Tijdens deze avond wordt bekend gemaakt wie de nieuwe nummer een dj van de wereld wordt. Vorig jaar stonden maar liefst vijf Nederlandse dj’s in de top tien en eindigde Hardwell op de tweede plaats. Op zondagavond wordt het festival ook weer in de HMH afgesloten, later zal bekend worden gemaakt welke dj’s deze avond voor zijn rekening neemt.

AMF
Drie jaar geleden vond het allereerste Amsterdam Music Festival (AMF) plaats. ALDA Events en ID&T bundelden hun krachten en het festival werd de thuishaven van de DJ Mag Top 100, waar ’s werelds populairste dj na onderzoek van het Britse Magazine bekend wordt gemaakt.

Informatie
Ga voor meer informatie naar www.amf-festival.com. De kaartverkoop begint op vrijdag 24 juni 2016 om 12.00 uur ’s middags.

Over ALDA:
ALDA is een wereldwijde producent, conceptontwikkelaar en promotor van DJ’s en DJ- en eventproducties. ALDA werkt hierbij samen met namen als Armin van Buuren en Hardwell en ontwikkelt op-maat-gemaakte shows die perfect aansluiten bij de kernwaarden en de muziek van de artiesten. Van stage design, technische productie tot visuals, video, entertainment en marketing.