Welkom in de vernieuwde Osdorperhof!

Confetti dwarrelde afgelopen vrijdag neer over de vloer van de Osdorperhof. Een gastvrije plek voor de buurt werd hiermee geopend. Schuif aan, doe mee, kom langs, is de boodschap.

Shirley Brandeis

Samen plaatjes luisteren uit de jaren vijftig, samen bewegen, samen internetten, samen eten en samen de hersens trainen. De Osdorperhof haalde vrijdag alles uit de kast om maar aan te tonen: dat kan voortaan allemaal hier. Zowel bewoners als buren zijn er welkom om mee te doen met een activiteit, er zelf iets te organiseren en om aan te schuiven bij restaurant De Buren.

Feestelijke opening van de Osdorperhof

De Buren
Combiwel, stadsdeel Nieuw-West en Cordaan werkten intensief samen om bewoners een gastvrije plek voor en in de buurt te bieden in een tijd waarin ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Aan de Pieter Calandlaan 84, nabij Meer en Vaart, kun je terecht voor de huisarts, de fysiotherapeut, Thuiszorg en voor activiteiten die het leven veraangenamen, zoals het buurtrestaurant met de toepasselijke naam. Bij ‘De Buren’, de derde sociale onderneming van Cordaan in de stad, vind je buurthoreca op een plek waar je terechtkunt voor ondersteuning. Het restaurant wordt gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die zo werkervaring opdoen om meer kans te maken op een reguliere baan. Vrijdag konden bezoekers vast proeven van sfeer en hapjes.

Het beste medicijn
Dat veel bewoners in Osdorp de weg naar de Osdorperhof al hebben gevonden, stemde Monique de Vries, directeur Buurtwerk Combiwel, goed. “De Osdorperhof was lang een plek waar je niet zomaar naar binnenging,” sprak Gerda van der Meer, directeur werk en dagbesteding Cordaan, vlak voor de onthulling van de banner met naam en logo’s. “Dat is het nu wel. En voor ons allemaal!” Ook stadsdeelvoorzitter Emre Unver keek tevreden rond in de vernieuwde Osdorperhof. “Dit zorgt voor ontmoeting, en dat is het beste medicijn tegen eenzaamheid.”

Na de confetti, de onthulling van de banner en een gezamenlijke warming up (voor velen vanuit de stoel) waaierden de gasten vrijdag uit over activiteiten en vooral naar de keuken. Alle woorden uit de verschillende speeches – gastvrij, ontmoeten, lekker eten – bleken waar te zijn. Komt u ook eens langs?

De Osdorperhof vindt u aan de Pieter Calandlaan 84 in Osdorp. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wasilis Psathas (Combiwel) via w.psathas@combiwel.nl/06235 77 458, met de Osdorperhof via 020 8860 744 en met De Buren via  info@deburen.amsterdam, 020-8860745 en www.deburen.amsterdam.