Welkom bij Q-Beach op de oude A9

Open vanaf 16 november

Anja Maas 

Badhoevedorp. Een strandpaviljoen op de plek waar eerst auto’s raasden over de A9? Als het aan de familie Pen ligt, is dat binnenkort werkelijkheid. Zij gaan op 16 november van start met Q-Beach, een pop-up horecagelegenheid aan de Sloterweg 149. Ter oriëntatie: hier lag vroeger het viaduct van de A9. Er staat inmiddels een ‘pop-up’ gebouw, waar op de bovenverdieping Quatrebras-ontwikkelaar AM een verkoopkantoor krijgt. Beneden doet het nieuwe restaurant zijn naam alle eer aan, want rondom wordt er een heus strandje gecreëerd.

 

“De Q als verwijzing naar de nieuwe wijk Quatrebras en zand voor de deur: de naam Q-Beach is meer dan terecht”, zegt Hartger Pen, die samen met zijn zoon Ruben aan het roer staat. Hartger is voor Badhoevedorp zeker geen onbekende, samen met zijn vrouw Corina van Dam runt hij al vele jaren het clubhuis van tennisclub TVB. “En dat blijven we doen”, vertelt hij, “Maar ja, dit project kwam op ons pad. Als je de kans krijgt, dan moet je die pakken, toch? Zeker omdat ik het ga doen met mijn zoon Ruben. Hij deed de hotelschool Den Haag in Amsterdam en was bedrijfsleider van een café in Amsterdam. Geweldig om samen met hem hier iets moois neer te zetten.”

 

Beach stijl

 

Wie langs Q-Beach-in-wording loopt, ziet dat er al flink wordt gewerkt om de juiste uitstraling te creëren. “De buitenkant”, vervolgt Hartger. “wordt betimmerd met hout. We proberen om zoveel mogelijk hout dat in deze omgeving is gebruikt bij alle bouw- en sloopwerk voor ons project opnieuw te gebruiken. We krijgen het van alle kanten spontaan aangeleverd. Duurzaam en milieuvriendelijk. Daar kijken we trouwens ook naar bij onze afspraken met energieleverancier. Q-Beach gaat namelijk volledig draaien op opgewekte duurzame elektriciteit van Om | Nieuwe Energie. Groen is anno nu erg belangrijk.” Hij is blij met de enthousiaste reacties die de komst van Q-Beach al heeft opgeroepen. “Vrijwel iedereen wil helpen. Ik doe maar even een greep: Bakker Cross Media voor de communicatie, kleding- en interieurwinkel Spijck, Gofilex, en Edwin van Weerenburg, ondernemers uit deze omgeving die allemaal meedoen om dit project vlot van de grond te krijgen. We gaan de openingsdatum van 16 november dan ook beslist halen. Commissaris van de Koning in Noord-Holland Arthur van Dijk heeft toegezegd de officiële opening te verrichten. Ja, daar zijn we zeker trots op.”

 

Mediterraans en gezellig

 

Zoon Ruben (26) krijgt de dagelijkse leiding van Q-Beach. Ruben: “We gaan het accent leggen op de sfeer die hoort bij een strandpaviljoen. Een café-restaurant met een gezellig bar-leven. We werken met een leuke, eigentijdse kaart en passen ook sharing toe: wil je iets bestellen, maar je wilt een kleinere portie, dan maken we van een gerecht twee: een voor jou en een voor je partner. Onze keuken? We laten ons vooral inspireren door mediterrane gerechten.” Q-Beach wordt, wat de familie Pen betreft, een echt familiebedrijf. “Voor zowel voor mijn vader als voor mij is horeca een echte passie. Wat een mooie uitdaging om zoiets als dit op de kaart te zetten.” Vader en zoon krijgen hierbij behalve van moeder  Corina – stille kracht op de achtergrond – steun  van hun dochter en zusje Isabella. “Zij zat onder andere bij de RAI in Amsterdam voor de organisatie van evenementen. Zij gaat haar ervaring ook voor ons inzetten.  Ook vriendin Jess zal veel te vinden zijn bij Q-Beach, waar zij zich zal focussen op de evenementen en social media.  Aan de grote lange tafel die hier centraal komt te staan  – topgeschikt voor een ontmoetingsmoment – kan iedereen aanschuiven en meedoen met workshops, of een cursus koken, of wat ook maar meer. Ideeën en plannen genoeg. We mogen best zeggen: de familie Pen is er klaar voor.”

 

 

De plannen voor Q-Beach worden ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer, die hiermee de open plek op het oude viaductterrein in ieder geval voor 5 jaar wil vullen.