Wel eens een vliegende meubelmaker gezien?

Het is niet waarschijnlijk dat iemand ooit een vliegende meubelmaker heeft gezien. Toch zijn ze er en het is niet onwaarschijnlijk dat ze straks ook uit de Beemster komen.

De vliegende meubelmakers helpen wereldwijd, armere landen mensen met het maken van hun meubels en leren hen het zelf te kunnen.

De vliegende meubelmakers zijn georganiseerd in een stichting. Aanleiding daarvoor was de Tsunami in 2004. Mensen raakten tijdens deze ramp alles kwijt. Huizen werden later weer opgebouwd, maar daarna zaten ze nog steeds op de grond.Meubels waren er nog steeds niet.

Dat was aanleiding voor Wilma Dierx, docent aan de vakschool voor hout, meubel en interieur om mensen in Sri Lanka te helpen. Samen met een groep leerlingen van de Vakschool gingen zij aan het werk in hun vakantie.

Na 2004 vliegt Wilma jaarlijks in haar vakantie uit naar steeds meer projecten in diverse landen, waar mensen van oudere en jongere meubelmakers leren zelf meubels te maken. Zo ontstaan er opleidingen en voor veel mensen perspectieven op werk en inkomen.

De vliegende meubelmakers werkt samen met de stichting Gered Gereedschap. De deelnemers betalen zelf het ticket voor de reis en een bedrag voor hout.

De Beemster School voor Meubelmaken biedt mensen cursussen en een 2 jarige opleiding meubelmaken. Het is ook voor hen een mooie kans om daarna ook in andere landen te werken als vliegende meubelmaker en zo bij te dragen aan een betere wereld.

De eerste week in september beginnen de nieuwe cursussen en de opleiding. Voor informatie zie

BEEMSTERSCHOOLVOORMEUBELMAKEN.NL

Voor informatie over de vliegende meubelmakers, kijk op VLIEGENDEMEUBELMAKERS.NL