WeGo introduceert gemeenschappelijke autoverhuur voor iedereen

Maandag 29 augustus is in stadsdeel West een nieuw, duurzaam platform gelanceerd waarmee vrienden en buren op een veilige manier elkaars auto kunnen huren. Het platform, genaamd WeGo, zorgt voor de verzekering en de technologie, zodat alle transacties veilig en gemakkelijk verlopen.

Hoe werkt WeGo?

WeGo gaat in eerste instantie in stadsdeel West van start en binnenkort in heel Nederland. Deelnemende auto’s worden uitgerust met een geavanceerd hardware systeem. Via een elektronische pas krijgen huurders toegang tot de auto van hun buurman. Iedereen in Nederland die geïnteresseerd is in WeGo kan zich alvast aanmelden op www.wego.nu. Stadsdeel West ondersteunt dit duurzame initiatief en stelt gereserveerde parkeerplaatsen ter beschikking aan vergunninghouders die hun auto voor minimaal 50 uur per week verhuren.

 

Reis Wijzer West

WeGo is een onderdeel van de Reis Wijzer West campagne die 30 juni van start is gegaan. Met de campagne wil Stadsdeel West het duurzaam reisgedrag onder bewoners verbeteren. Het stadsdeel promoot het gebruik van fiets, openbaar vervoer en autodelen. WeGo is het speerpunt voor de categorie autodelen. Voor het laatste nieuws over de Reis Wijzer West campagne, alle evenementen en nieuwe experimenten kunt u terecht op www.reiswijzerwest.nl, Facebook en Twitter.

  • Portefeuillehouder Parkeren Dirk de Jager
  • Meer informatie: Jessica van Bergen, 020 253 0534

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.