“We gaan knallen met knalroze”

Chocolade Apotheek viert eerste lustrum

Anja Maas

Badhoevedorp. De Chocolade Apotheek, verreweg de lekkerste winkel van Badhoevedorp en omgeving, viert zijn vijfde verjaardag. “Ons eerste lustrum”, zegt initiatiefneemster Diny Verhoef, “en dat verdient natuurlijk een mooi feestje. We gaan knallen. En – helemaal passend bij onze stijl – doen we dat met knalroze!.”

Diny en haar team verwelkomen op de dag waarop ze  5 jaar Chocolade Apotheek  vieren – zaterdag 7 november, tussen 12.00 en 16 uur –  dan ook niemand minder dan Dr Choc, die naar het Lorentzplein komt zijn knalroze choco-caravan. “Erg leuk, omdat roze helemaal onze kleur is.”

Dr. Choc

Dr. Choc

Dr Choc is een beroemd chocolade-specialist die voor de klanten klaar staat met pillen en andere medicijnen, uiteraard allemaal van chocola.  Ook staat er op 7 november bij zijn roze caravan schilderen met chocola op ouwelpapier op het programma. En er is heerlijke warme chocolade in drie kleuren. Als choco-arts weet je wat goed is voor de mens, nietwaar? In de Chocolade Apotheek staat immers niet voor niets te lezen: A perfect diet is a chocolate in both hands.

Salon de Chocolade Apotheek, sinds drie jaar een perfecte aanvulling op de winkel, deelt in de feestvreugde. “We maken er die dag een wellnesscentrum van”, vervolgt Diny. “Met choco- tattoos, choco-nagellak, choco-gezichtsmassages, choco-voetenmassages, enzovoort, enzovoort. Al het heerlijks wat chocolade wellness te bieden heeft doet mee. Onze klanten kunnen dan nog eens zien dat gezond en lekker prima samengaan.”

Ook taart, gebak en lunch

De Chocolade Apotheek ging op 28 oktober 2011 van start en bleek direct een mooie aanvulling voor Badhoevedorp. En niet alleen voor Badhoevedorp. Al heel snel werd het ook buiten de Ringvaart duidelijk: zoek je heerlijke chocolade voor allerlei gelegenheden, zet dan het Lorentzplein in je adressenboekje. Diny Verhoef: “Eigenlijk zitten onze klanten overal. We kregen onlangs nog een uitnodiging om tijdens een congres in Utrecht van de KNMP – dat is de Nederlandse branche organisatie van apothekers – het chocolade snuiven te presenteren. Als één bedrijf echt op een apothekers-meeting thuishoort, dan is het toch wel De Chocolade Apotheek, nietwaar?”

Ook Salon de Chocolade Apotheek heeft in Badhoevedorp zijn eigen plek. Koffie mét, in alle variëteiten, dat smaakt nergens beter. Veel mensen zijn het daar van harte mee eens. “Maar we willen het best nog even zeggen. Op zoek naar heerlijk gebak, mooie én lekkere taarten? We hebben het of we bestellen het: in alle soorten en smaken. Leuke relatiegeschenken, ook speciaal voor Sint en Kerst? Wij maken ze voor elke budget en in elke huisstijl. Iets te vieren? Denk eens aan een gezellige high tea. Onze Salon is daarvoor the place to be. En even een lunch in Badhoevedorp? Welkom in Salon de Chocolade Apotheek. Voor een Sloterbruggetje bijvoorbeeld. Dichtbij die veelbesproken brug smaakt dat het lekkerst!” En voor wie het nog niet wist vertelt ze nog even dat haar Chocolade Apotheek ook te vinden is op Facebook. ”Like onze pagina. Daar krijg je geen spijt van. Want je kunt mooie prijzen winnen!”

De Chocolade Apotheek, Lorentzplein 49, Badhoevedorp, Tel. 020-8224345