VVD stemt in met bestuurscommissieprogramma

Afgelopen woensdag 7 mei werd tijdens de vergadering van de bestuurscommissie het programma voor de komende vier jaar, het “Bestuurscommissieprogramma”, vastgesteld. De VVD had hierop drie amendementen ingediend, deze zijn allen aangenomen.

Het bestuurscommissieprogramma van Nieuw-West, getiteld ‘Pionieren en Verbinden’, is het programma met de hoofdlijnen zoals de coalitie van PvdA, SP en D66 de komende vier jaar Nieuw-West wil besturen. Voor de VVD een belangrijk moment om haar inbreng te geven over hoe wij vinden dat Nieuw-West de komende jaren bestuurd moet worden. Daar het programma is geschreven op basis van de informatie uit de verkiezing programma’s van alle partijen, kan ook de VVD zich conformeren aan de uitgangspunten in dit bestuursprogramma. Zeker het thema Wonen, Leefbaarheid en Veiligheid, met hierin het motto ‘Schoon, Heel en Veilig’ is voor de VVD een belangrijke doelstelling voor de komende 4 jaar. Toch vond de VVD dat het punt schoon onvoldoende naar voren kwamen en heeft hiervoor twee amendementen ingediend. Het eerste amendement zegt dat wij, als bestuurscommissie, ons in te zetten voor schone en goed onderhouden straten en groen. Het tweede amendement zegt dat we ons zullen inzetten voor een gerichte aanpak van, en handhaving op, het verkeerd aanbieden van huisvuil. In de voorgaande periode heeft de VVD hier vaak klachten over gekregen van de bewoners.
Een schone, hele en veilige woon- en leefomgeving is tenslotte zeer belangrijk om je thuis te kunnen voelen in Nieuw-West!

Het derde amendement van de VVD betrof enkele tekstuele aanpassingen in het programma.

Maarten Deinema
Buitengewoon commissielid voor de VVD Nieuw-West

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.