Vrijwilligers zorgcentrum Meerwende en Schuilhoeve  in zonnetje gezet

Het was een gezellige drukte afgelopen woensdag in zorgcentrum de Meerwende.

Meer dan vijftig vrijwilligers werden door stichting ‘Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp’ in het zonnetje gezet.

meerwendeEen aantal sprekers, zoals Sipke Golstein, manager zorg en welzijn van de Meerwende, Hans Hoedemakers voorzitter van de cliënten- en familieraad en Patrick Jansen secretaris van de stichting ‘Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp’ spraken hun waardering uit en benadrukten het belang van mensen die belangeloos tijd vrij maken om het voor andere mensen plezierig te maken.

Dat was dan ook de reden voor stichting ‘Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp’ deze vrijwilligers een hart onder de riem te steken en de mensen eens extra te verwennen. Een hapje, een drankje en een muzikale omlijsting van Jimms one man band zorgden dan ook voor een gezellige middag. Na afloop kregen zij allemaal nog een mooi cadeau mee.

En of dat nog niet genoeg was, schonk de stichting aan zorgcentrum Meerwende een fantastisch apparaat (een Qwiek-up-viewer) waar mee de bewoners die aan bed gekluisterd zijn mooie beelden kunnen zien op een groot scherm of gewoon in hun kamer. Voor de bewoners een geweldig apparaat dat op vele manieren ingezet kan worden. Woonzorgcentrum de Schuilhoeve ontving een cheque ter waarde van 1.500,- euro voor de inrichting van een herinneringskamer.

 

Dit kan de stichting allemaal doen door het geweldige bedrag van maar liefst 22.000,- euro. Dat is opgebracht tijdens het BP-Zwart-Stratengolftoernooi 2016. Een record bedrag.

Al voor het 6e jaar zorgt de stichting ‘Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp’ dat de opbrengst een mooie bestemming krijgt. De Stichting is opgezet om de opbrengst van het Stratengolftoernooi te besteden aan goede doelen binnen de Badhoevedorpse gemeenschap en omstreken. Dat weten nu ook de vrijwilligers van zorgcentra de Meerwende en Schuilhoeve.

Nog een keer:  Vrijwilligers bedankt