Vrijdag 14 juli aanstaande Dag Elsa Fashion, Badhoevedorp zal je missen!

Badhoevedorp. Het is zover. Vrijdag 14 juli aanstaande nemen Elsa en Leo, samen vele jaren de drijvende kracht achter Elsa Fashion, afscheid van hun klanten. Ze stoppen met hun winkel in damesmode, die uitgroeide tot een begrip. Waarom? “Heel simpel”, vertellen ze, “het is tijd voor pensioen.”

Door: Anja Maas

Voordat de deuren van het pand aan de Arendstraat definitief op slot gaan, nodigen ze modeliefhebbers uit om vooral vóór 14 juli nog even langs te komen. “Want alles moet weg, we willen niets overhouden. Dus wie nog snel zijn vakantiekoffer wil vullen, moet zeker even binnen lopen. Topkwaliteit voor heel aantrekkelijke prijzen. Je hebt al iets vanaf 10 euro. En natuurlijk doen we niet zomaar onze winkel op slot. Op 14 juli ontvangen we iedereen die  persoonlijk afscheid wil nemen graag op een receptie. Vanaf 16.00 uur in onze winkel. Vaste klanten ontvangen een uitnodiging. We maken er een mooi feestje van, met muziek, een hapje en een drankje. En vanzelfsprekend kunnen we het dan ook nog even over de laatste mode hebben, want over dat onderwerp raken we nu eenmaal nooit uitgesproken.”

Elsa Fashion, als het mooi mag zijn………dat was de slogan waarmee Elsa en Leo hun klanten steeds tegemoet traden. “Hoe lang precies? 34 jaar”, vertellen ze ter gelegenheid van het afscheid. “We zijn in 1983 begonnen. Hier in Badhoevedorp. Een leuke plaats voor de winkel zoals wij die voor ogen hadden. En we mogen nu zeggen: Badhoevedorp heeft ons nooit teleurgesteld. We hebben een grote, enthousiaste klantenkring kunnen opbouwen. Steeds weer was het in onze winkel bij de presentatie van de mode voor het nieuwe seizoen  een feestje. Met veel klanten hebben we een persoonlijke relatie opgebouwd en dat maakte het allemaal nog leuker. Als we terugblikken, kunnen we alleen maar tevreden zijn, ” Overigens stond de naam Elsa in de afgelopen 34 jaar niet alleen op de winkel in de Arendstraat. Elsa en Leo maakten een uitstapje naar Amstelveen en Haarlem, waar ze ook een winkel openden. Op een gegeven moment was er zelfs sprake van ‘de drieling van Elsa Fashion.’ “Maar om organisatorische redenen besloten we ons uiteindelijk te concentreren op ons  ‘oudste kindje’. Want zo mogen we onze winkel  in Badhoevedorp toch wel noemen. Deze  zaak in de Arendstraat is voor ons beslist bijzonder geweest. En zeker, gezien de reacties die we altijd kregen, ook voor onze klanten. Ja, natuurlijk nemen we afscheid met een tikje weemoed, maar dat hoort er nu eenmaal bij. En met dank aan onze klanten zeggen we: het is een mooie tijd geweest.”