Vriendenkringen zoekt (kook)vrijwilligers

Vriendenkringen, onderdeel van welzijnsorganisatie DOCK, zoekt voor ontmoetingsbijeenkomsten voor bewoners uit Nieuw-West vrijwilligers. De bijeenkomsten zijn speciaal voor mensen met een klein netwerk en weinig persoonlijke contacten. Met steun van de vrijwilligers leren zij andere mensen kennen en zelf een vriendenkring opbouwen .Eén keer in de maand op zondag en één keer in de maand op woensdag organiseert Vriendenkringen de ontmoetingsbijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats in Huizen van de Wijk in Nieuw-West.

Onder genot van een hapje, drankje en eventueel een spelletje kunnen bewoners hier andere mensen leren kennen. Als vrijwilliger bij Vriendenkringen kun je helpen met de organisatie van de bijeenkomsten, deelnemers stimuleren contact te leggen en hen ondersteunen bij het onderhouden van hun contacten. Je leert hen sociaal vaardiger te worden en levert op deze manier een zinvolle bijdrage aan het welzijn van een groep mensen. Op de woensdagmiddag / vroege avond zoeken we een kookvrijwilliger die samen met de deelnemers wil koken. Het gaat om simpele maaltijden, je hoeft geen chef te zijn, maar het vooral leuk vinden om te koken.
Ook zoeken we vrijwilligers met minder affiniteit met koken, maar die het wel leuk vinden om de bijeenkomsten te begeleiden!

Heb je een uitkering? Ook dan kun je bij ons aan de slag. DOCK heeft namelijk een ANBI-status.

Heb je interesse en affiniteit met kwetsbare mensen? Kun je goed met mensen omgaan of heb je een organisatietalent? Ben je als kookvrijwilliger eens per maand op woensdag beschikbaar aan het eind van de middag tot de vroege avond? Of eens per maand op zondagmiddag? Neem dan contact op met: Rianne Monen, 0641531028 – rmonen@dock.nl

Je krijgt persoonlijke begeleiding en er wordt van je verwacht dat je diverse trainingen volgt, ook is er een jaarlijks etentje met het Vriendenkringen-team!

Je kunt ook de website bezoeken: www.vriendenkringenamsterdam.nl.