Voorlichtingsavond overgewicht bij kinderen

Op woensdag 15 januari 2014 vindt een voorlichtingsavond voor ouders plaats over overgewicht bij kinderen. Er wordt ingegaan op oorzaken en gevolgen van overgewicht en hoe u als ouder in een vroeg stadium overgewicht bij uw kind kunt voorkomen.

Waarom?

De afgelopen 20 jaar is het aantal kinderen dat te zwaar is verdubbeld; ongeveer 15% van de kinderen tot 15 jaar heeft overgewicht. Obesitas (ernstig overgewicht) komt bij 2% – 3% procent van de kinderen voor. We zien dat kinderen tegenwoordig veel minder bewegen terwijl het voedselaanbod alleen maar toeneemt.

Uw kind loopt hierdoor een groter risico op lichamelijke klachten zoals diabetes, hart- en vaatziektes, hoge bloeddruk enz..Ook psychosociale problemen zoals pesten en een laag zelfbeeld komen vaker voor. Van kinderen ouder dan 12 jaar met overgewicht, die niet worden behandeld, blijft 70% ook als volwassene te zwaar.

Hoe voorkomt u overgewicht bij uw kind?

Het is noodzakelijk om de eetgewoontes en het bewegingspatroon van uw kind aan te passen. Belangrijk is om te weten wat de oorzaak van overgewicht is en welke factoren daarbij een rol spelen. Tijdens de voorlichtingsavond gaan we hier nader op in en worden u praktische tips aangereikt omtrent voeding en beweging. Daarnaast leert u hoe u op positieve manier uw kind kunt stimuleren en coachen naar een gezonde leefstijl. Pas dan kunt u de juiste stappen zetten om overgewicht een halt toe te roepen. Hierdoor kunt u direct met uw kind aan de slag.

Uw gastspreekster is Wilma Dol. Zij is deskundige in gewichtsbeheersing en heeft circa 20 jaar ervaring op het gebied van voeding. Daarnaast is zij gediplomeerd coach en gespecialiseerd in gewichtsmanagement. Wilma begeleidt en coached volwassenen en kinderen op individuele basis naar een gezonde leefstijl. Haar passie is persoonlijke coaching van kinderen waarbij zij zich tevens richt op het hele gezin. 

Komt u ook?

De deuren gaan open van 19.30 tot circa 22.00 uur.

Dorpshuis Badhoevedorp Snelliuslaan 35 1171 CZ Badhoevedorp 06-43060038

[codepeople-post-map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.