Volvo productnieuws bij Svala Lijnden gaat voort

Svala Lijnden

Wat Jasper Boxem -vestigingsmanager van Svala Auto Lijnden- betreft, bevindt de automarkt zich in een tussenfase. “Begin dit jaar zijn de stimuleringsmaatregelen voor hybride motortechniek bij nieuwe auto’s gestaakt. Alleen elektrisch aangedreven auto’s komen nog in aanmerking voor een lage bijtelling. Volvo heeft in de afgelopen jaren met meerdere modellen ingespeeld op de toen hier geldende regelingen en dat heeft ons geen windeieren gelegd. Momenteel rolt het merk een enorm productoffensief uit en onderdeel daarvan is vanaf 2019 de brede introductie van elektrische tractie voor in principe ieder model. Dan verandert er dus weer het nodige in het autolandschap, omdat Volvo zeker niet het enige merk is dat daar op inzet. Tot die tijd doen we het met moderne, schone en zuinige brandstofmotoren en deels hybride aandrijflijnen.”

Hoge verwachtingen nieuwe Volvo XC60

Als onderdeel van het genoemde productoffensief staan de nieuwe S90 en V90 (inclusief de daar van afgeleide Cross Country) inmiddels bij Svala Auto Lijnden en mogen zich verheugen in een mooie verkoopstart. Premium modellen met een aansprekende vormgeving en alles op het gebied van aandrijf- en veiligheidstechniek. Inmiddels weten we eigenlijk ook al alles over de nieuwe XC60, zoals die officieel deze zomer bij de dealers wordt gepresenteerd. Leverbaar met twee benzinemotoren, een gelijk aantal diesels en de inmiddels vermaarde T8 hybride. Met prijzen vanaf 58.995 euro voor de T5 met Momentum-uitrusting. Startpunt voor de dieselmotoren ligt bij 62.995 euro en die van de plug-in hybride op 68.195 euro.

Jasper Boxem: “Dat is een model waar ik enorm veel van verwacht. Het vorige model verscheen in 2008 op de markt, werd later nog een keer aangepast en geldt wereldwijd als het populairste model van ons merk. In zijn segment was het absoluut een benchmark. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat dit gaat gelden voor deze nieuwe versie. Die is echt op alle punten weer mooier, beter, veiliger en aantrekkelijker. Andere modellen uit deze serie, de S60 en V60, maken ook gebruik van het nieuwe platform, worden in het Belgische Gent gebouwd en staan voor komend jaar op de rol.”

Nieuwe 40-serie

Eerder presenteerde het van oorsprong Zweedse merk ook al afbeeldingen van de volledig nieuwe 40-serie. Als eerste versie zal naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar de XC40 crossover worden gepresenteerd. Compleet met het nieuwe Volvo familiefront, meer bodemvrijheid en met meerdere aandrijflijnen waaronder op termijn ook zeker een volledig elektrische.
Groei

Internationaal blijft Volvo groeien. Inmiddels zijn er fabrieken geopend in China en Amerika. Belangrijke groeimarkten waarmee het merk van de huidige 600/700 duizend stuks nu, over drie jaar verwacht uit te groeien naar 1 miljoen geproduceerde modellen. Een verdubbeling van het aantal dat enkele jaar geleden nog als jaarmaximum werd bereikt.

Concours Hippique

In de regio heeft Svala Auto Lijnden zich als mobility-partner verbonden aan het Concours Hippique in Hoofddorp. Jasper Boxem: “Een mooi en sfeervol evenement waar wij als Volvo-dealer graag onze naam aan verbinden. Ik probeer er alles aan te doen om de nieuwe XC60 daar al naar toe te krijgen, maar ben daarvoor van anderen afhankelijk. Wij zullen in ieder geval acht Volvo’s inzetten voor het vervoer van de parking naar de VIP gelegenheid. Verder zullen op en rond het terrein meerdere Volvo-uitingen en producten te zien zijn.”

Inruil

Wie voor die tijd het oog al laat vallen op een nieuwe Volvo, kan bij Svala Auto Lijnden rekenen met een inruilondersteuning tot maximaal 2.500 euro voor de huidige auto. Daarbij is de rijk uitgevoerde V40 CC momenteel maar 1.000 euro duurder dan de vergelijkbare reguliere versie. In private lease is het model overigens beschikbaar vanaf 369 euro en 389 euro voor de CC per maand.

Tot slot is het goed om aan te geven dat na het wijzigen van de A9 rond Badhoevedorp, Svala Auto Lijnden voor Volvo eigenaren uit Zwanenburg, Vijfhuizen, Hoofddorp en omliggende dorpen nog steeds op dezelfde manier bereikbaar is via de Hoofdvaart en/of de Schipholweg.

www.svalaauto.nl