Volop IVN-zomeractiviteiten in en om Amsterdam

Niemand kan er meer om heen: het is volop zomer. De vogels hebben genesteld en zijn in veel gevallen al weer uitgevlogen. Maar elders is de natuur is niet meer te stuiten. Daarom organiseert de afdeling Amsterdam van het IVN ook deze maand weer activiteiten om de natuur in te trekken en nieuwe ervaringen op te doen. Deskundige vrijwilligers enthousiasmeren jong en oud voor de natuur en duurzaamheid. Alle activiteiten zijn gratis; ‘n vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Zondag 7 augustus 2016, Kruidenwandeling in de Artsenijhof van het Beatrixpark
In de Artsenijhof staan maar liefst 250 soorten planten en in deze maanden zijn ze op hun best. Waar worden of werden ze voor gebruikt, hoe herken je ze, waar komen ze vandaan, welke stoffen zitten er in en wanneer worden ze geoogst. Op deze wandeling zien we o.a. cichorei, scharlei en agrimonie. Duur: van 14.00-15.30 uur. Start: bij de parkingang Diepenbrockstraat, tegenover de Herman Heijermansweg. Uw gids is Henk Wolters. Aanmelden via 020-6644506 of henk.snezana@upcmail.nl.

Zaterdag 27 augustus 2016, Vogelexcursie naar het Naardermeer en de Keverdijkse polder
Een excursie voor de ‘net niet meer beginnende’ vogelliefhebber. Duur: van 10.00-14.00 uur.
Bij aanmelding hoort u het startpunt. Aanmelden en informatie bij Ruth Bolt, rbbolt@hotmail.com

Zondag 28 augustus 2016, Stadsnatuur langs de Dijksgracht
We gaan wandelen in het hart van de stad waar vroeger de vloot van de VOC-schepen lag aangemeerd. Van de OBA wandelen we naar de Dijksgracht. Dit is een gebied met tussen de stadsdrukte ook verstilde plekjes. En op de kop van de Dijksgracht vinden we zelfs nieuwe stadslandbouw! Wat groeit hier en wat leeft hier? Duur: van 14.00-15.30 uur. Verzamelen voor de ingang van de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143. Uw gids is Arend Wakker. Aanmelden via a.wakker@tele2.nl of 020-4191412.

Zondag 28 augustus 2016, Wandeling in het Vliegenbos
Het Vliegenbos is voor velen een onbekend park in Amsterdam-Noord. Het is het oudste stadsbos in Amsterdam, oorspronkelijk bedoeld de arbeiders recreatie in de natuur te bieden. Het is een bos met fraaie iepen, planten, vogels en nog veel meer. Duur: van 10.00-11.30 uur. Startpunt is de parkingang aan de Meeuwenlaan bij de gietijzeren bogen (naast het Brederocollege, Meeuwenlaan 132). Uw gids is Sjiva Janssen. Aanmelden via sjivajanssen@upcmail.nl.

IVN Amsterdam is op zoek naar enthousiaste en actieve mensen met een groen hart in de stadsdelen Noord en Zuid. Samen willen we i.s.m. met de NME schooltuinen groene hotspots ontwikkelen waar mensen kunnen samenkomen en groene activiteiten kunnen organiseren. Spreekt dit je aan en zou je je hier graag voor in willen zetten? Stuur dan een mailtje naar p.dedooij@gmail.com.
Verdere informatie over activiteiten en vacatures zijn te vinden op de website van IVN Amsterdam (www.ivn/afdeling/amsterdam).