Vlug en Vaardig Osdorp sterk aanwezig op D-competitie turnen Amsterdam Nieuw-Sloten

23 november 2014 deden de D3 turnsters van V&V Osdorp mee aan de D competitie van de KNGU turnbond. De wedstrijd werd gehouden in het Turnace Gymnastics Centre in Sportpark Nieuw-Sloten. De turnsters waren soms erg nerveus en een aantal van hen kwam voor het eerst uit op dit D-(district) niveau.

Vlug en Vaardig Osdorp

Vlug en Vaardig Osdorp

 

Per toestel waren maar liefst 2 juryleden aan het beoordelen hetgeen het extra spannend maakte voor de turnsters. We hebben veel plezier gehad deze dag en we hebben als Vlug en Vaardig Osdorp een prachtige prestatie neergezet. Onze turnsters hebben veel progressie gemaakt en zij laten allen zien dat zij in dit niveau thuis horen.

In de Pupillen-2 D3 waren wij als vereniging zelfs erg sterk aanwezig. Goud en Zilver was er voor Bridget Witte en Sil Koster van Vlug en Vaardig Osdorp. Ook de andere turnsters (Ashmeeta Orie, Sophia Steensma en Tamia Redout) eindigden hoog in de competitie zodat zij nog kans maken op doorstroming naar de regio wedstrijd van de turnbond.

Bij de Pupillen-1 D3 was nieuwkomer Erva Karakaya goed op stoom. Zij heeft dit seizoen enorme progressie getoond maar kwam in het ervaren veld helaas nog iets te kort. Dounia Ben Cherif toonde zich op alle toestellen enorm sterk maar had helaas bij het toestel sprong een ongeldige sprong. Dat kostte haar maar liefst 6 punten hetgeen niet meer is in te halen op de andere toestellen. Nayeli Mac-Intosh turnde netjes maar niet nauwkeurig genoeg. Toch behaalde zij een verdiende 13e plaats. Onze grote verrassing was Dilek Dundar. Zij turnde als nieuwkomer in dit niveau. Vorig seizoen had zij al enorme vorderingen gemaakt waardoor zij kon doorstromen naar dit niveau . Dilek heeft door stabiel turnen en netjes werken een prachtige vierde plek bereikt. Zij ging met een mooie bronzen aanmoedigingsmedaille naar huis.

De jeugd turnsters van onze vereniging waren als laatste aan de beurt. Allen waren zij nieuw in dit niveau en moesten strijden tegen meer ervaren turnsters. Toch hebben zij zich prima staande weten te houden in dit veld. Geen medailles maar wel prima prestaties voor Ayla Luiten, Ipek Oren, Sara Manja Gaus en Christy Boorsma.

Alle meiden hebben nog een tweede voorwedstrijd in februari 2015 waarin zij zich nogmaals kunnen bewijzen.