Vijftien nieuwe vanen voor karateka’s

Tijdens de dertiende editie van de Karate Vanencompetitie in sportcentrum Caland in Nieuw-West hebben 27 karateka’s een nieuwe vaan verdiend. Onder hen vijftien karateka’s van Karateschool Fightin’ Nabil.

 

Blije gezichten tijdens de Karate Vanencompetitie in Sportcentrum Caland

Blije gezichten tijdens de Karate Vanencompetitie in Sportcentrum Caland

Mirthe Smidt, Mustapha Slimi (twee onderdelen), Merve Gökseli, Luc Nieuweboer, Dina Dlimi, Adam Dlimi, Jaïr Gumbs, Nassira El Attar, Cagla Topçuoglu en Mischa van Bavel kregen de gele vaan na het passeren van de grens van 100 punten. Fatima El Ouarzazi, Ramiz Abdalla, Imane El Ouarzazi en Laysa El Madkouri overschreden zelfs de grens van 200 punten en kregen de felbegeerde oranje vaan. Aan de competitiedag deden zondag 1 juni ruim 220 karateka’s van verschillende karatescholen uit Zaandam, Ede, Amsterdam, Utrecht, Gouda en Dordrecht mee. Het was daarmee vooral gezellig en sfeervol in het sportcentrum.

Naast de uitreiking van de vanen werden tien extra prijzen uitgereikt aan kinderen die op een positieve manier opvielen. De jury keek daarbij naar belangrijke waarden binnen de sport, zoals karakter, etiquette, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en eerlijkheid.

Wedstrijdsport

De Karate Vanencompetitie is een initiatief van Karateschool Fightin’ Nabil en wordt vier keer per jaar gehouden, steeds op een andere locatie van één van de andere deelnemende scholen. Tijdens de Vanencompetitie maken jonge karateka’s op een speelse en ontspannen wijze kennis met de wedstrijdsport. Ze leren omgaan met winnen en verliezen en het presteren onder spannende omstandigheden. Voor elke honderd punten verdienen deelnemers een gekleurd vaantje, corresponderend met de verschillende bandkleuren.

Karateschool Fightin’ Nabil biedt elke dinsdag (17.00-20.30 uur), donderdag (18.00-20.30 uur), vrijdag (16.30-19.00 uur) en zondag (15.00-19.00 uur) lessen aan voor kinderen vanaf 4 jaar in Nieuw-West. De lessen vinden op twee locaties plaats: in Sportcentrum Caland en in de gymzaal van basisschool De Horizon. Voor meer informatie over de karatelessen: zie www.fightinnabil.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.