VIJFJARIG FESTIVAL BRENGT MINI MILKSHAKE VOOR JONGEREN MET EEN BEPERKING IN SAMENWERKING MET PHILADELPHIA EN CORDAAN

milkshake1Het Milkshake Festival, zaterdag 30 en zondag 31 juli in het Amsterdamse Westerpark, viert op bijzondere wijze het vijfjarig bestaan met een speciale Mini Milkshake voor o.a. LHBT en hetero jongeren met een beperking. Dat gebeurt op het terrein van Milkshake in de namiddag van vrijdag 29 juli.

De organisatrice van het Milkshake Festival, Marieke Samallo, heeft de handen ineen geslagen met Philadelphia en Cordaan. Samen willen ze ervoor zorgen dat ook jongeren met een beperking de Milkshake festival-ervaring kunnen beleven. Vrijwel alles, dat op 30 en 31 juli tijdens Milkshake is te verwachten, wordt ook voor Mini Milkshake neergezet. Dus: divers entertainment, decor en muziek, zodat Mini Milkshake voor jongeren met een beperking zo compleet mogelijk wordt.

Philadelphia is een nationale organisatie die mensen met een handicap en/of speciale behoeften helpt, ondersteunt en daarbij kijkt naar de individuele behoeften van een cliënt en ondersteunt in de dagelijkse obstakels zodat de cliënten meer onafhankelijk kunnen zijn. Een leven zonder grenzen door het samen te doen en het zelfvertrouwen te vergroten.

Philadelphia omarmt het thema muziek en richt zich de komende jaren op de integratie van muziek in de zorg voor cliënten. Onderzoek wijst namelijk uit dat muziek juist bij mensen met een verstandelijke beperking een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling. Muziek verbindt en helpt emoties te uiten. Dat is voor ieder mens belangrijk!

Cordaan is een Amsterdamse organisatie die verantwoordelijk is voor het uitbreiden van de langdurige zorg in de stad. Het maakt niet uit wat je kleur, voorkeuren, achtergrond en/of behoeften zijn, zij zorgen dat jij kunt zijn wie je wilt zijn!

Milkshake Festival
Milkshake Festival is een dance-festival dat is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!