Vervoersdienst AutoMobiel nu ook in Badhoevedorp

Goed nieuws voor thuiswonende ouderen en mensen met een beperking zonder eigen vervoer in Badhoevedorp: vervoersdienst AutoMobiel biedt hen op een eenvoudige en voordelige manier lokaal vervoer op maat. Dankzij de samenwerking van diverse Meer voor Elkaar partners waaronder Gemeente Haarlemmermeer is reizen binnen Badhoevedorp nu ook voor hen mogelijk. Eén telefoontje naar het Servicepunt Thuiswonen is voldoende om met de auto van een vrijwillige, speciaal geselecteerde chauffeur naar een zelf gekozen doel te kunnen gaan: gewoon er even uit, boodschappen doen, op visite of doktersbezoek of naar een andere ontmoetingsplaats.

Naar verwachting zal AutoMobiel eind juni / begin juli actief zijn in Badhoevedorp.

 

Wat is AutoMobiel?

AutoMobiel is als sociale vervoersdienst onderdeel van Servicepunt Thuiswonen. Het is de schakel tussen ouderen en mensen met een beperking die behoefte hebben aan maatgericht lokaal vervoer en chauffeurs die zich als vrijwilliger hebben aangemeld. Door het contact te leggen tussen gebruiker en chauffeur zorgt AutoMobiel ervoor dat doelgroepen als ouderen en mensen met een beperking die zelf geen auto hebben eenvoudig en voordelig lokaal kunnen reizen.

 

Hoe werkt AutoMobiel?

Gebruikers melden zich voor € 15,- per jaar aan bij Servicepunt Thuiswonen. Eenmaal lid kunnen zij bij het Servicepunt Thuiswonen telefonisch, het gehele jaar door, een aanvraag doen voor vervoer vanaf 09.00 uur tot 21.00 uur. Het systeem van AutoMobiel benadert een van de beschikbare chauffeurs die tegen een onkostenvergoeding van € 0,30 per km met eigen auto de gebruiker van huis ophaalt en vervolgens naar het reisdoel brengt. Er kunnen zelfs twee medepassagiers gratis meereizen. Het biedt dé oplossing om op een gemakkelijke en voordelige manier deel te nemen aan het sociale verkeer. De adressen van veel vaste ontmoetingsplaatsen zijn al bij de chauffeurs bekend: diverse ontmoetingsactiviteiten, theaters, winkel-, zorgcentra of bijvoorbeeld het inloophuis Esperanza voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten maar ook andere reisdoelen zijn mogelijk.

Meer weten wat de mogelijkheden zijn of aanmelden als chauffeur?

– bel 088 700 41 00 van Servicepunt Thuiswonen

– kijk op de website www.servicepunt-automobiel.nl

– bezoek de informatieavond voor chauffeurs op dinsdag 28 mei van 19.00 – 21.00 uur in Dorpshuis Badhoevedorp, Snelliuslaan 35