Vertellers gezocht!

Osdorp de vertellende wijk zoekt (oud) bewoners van Osdorp die tijdens een historische wandeling verhalen kunnen vertellen over ons geliefde stadsdeel.

Ook als u niet (meer) in staat bent om mee te wandelen, maar u wel verhalen heeft over het Osdorp van toen en nu, zijn we naar u op zoek.

De eerste wandeling zal plaatsvinden eind mei. Op 4 juni tijdens de Smaakboulevard aan de Sloterplas wordt er ook twee keer gewandeld.

Als u interesse heeft kunt u contact opnemen met het Storytelling Centre:

info@storytelling-centre.nl  |  www.osdorpdevertellendewijk.nl

 

Vertel me over je wijk

Hoewel de geschiedenis van het dorp Osdorp ver teruggaat, dateren de meeste historische verhalen over Osdorp van de laatste vijftig jaar. Dat maakt ze echter niet minder interessant en minstens zo belangrijk om te bewaren. Daarom willen we met bewoners die een groot deel van hun leven in Osdorp hebben doorgebracht op zoek naar die verhalen. In wat voor een omgeving kwamen ze terecht toen ze naar Osdorp kwamen, hoe verliep het contact met de nieuwe buren, hoe voedden zij hun kinderen op, hoe ervoeren ze de verdere uitbreiding van de wijk en hoe is het om nog steeds in Osdorp te wonen? We willen ook stilstaan bij vragen als, wat betekende de komst van de eerste computers, of kleurentelevisies?

Op deze wijze willen we met een aantal bewoners de moderne geschiedenis van Osdorp laten delen met de huidige generaties, door middel van een ‘historische’wandeling door de wijk. De wandelingen beginnen op de Smaakboulevard op 4 juni.