Verkeerscontrole: Veilig op weg

Badhoevedorp – 16 mei. De politie heeft tussen 12.30 en 20.30 uur op de A9 vakantieverkeer gecontroleerd op de A9 ter hoogte van Badhoevedorp. Dit gebeurde in samenwerking met de KLPD, de Belastingdienst en de afdeling Verkeersongevallenanalyse. Er werden in totaal 97 voertuigen gecontroleerd.

Motoragenten begeleidden auto’s met caravans, aanhangwagens, vouwwagens en campers vanaf beide kanten van de A9 naar de controlelocatie. Onder het motto ‘Veilig op weg’ is gecontroleerd op de technische staat van de voertuigen en zijn de bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol.
Ook is gebruik gemaakt van apparatuur met automatisch kentekenplaatherkenning voor het controleren op openstaande boetes.

Resultaten
Er zijn 6 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de aslast, de hoogste overschrijding bedroeg 22%.
Verder zijn er 3 bekeuringen uitgeschreven voor banden waarbij het stalen karkas van de band zichtbaar was en is 1 rijbewijs ingevorderd op grond van de Wet Mulder.

Er zijn 35 waarschuwingen gegeven over de bevestiging van de losbreekremkabel en 10 waarschuwingen voor de verlichting.

De belastingdienst heeft 6.085 Euro contant geïncasseerd en beslag gelegd op 6 voertuigen. Daarvan zijn er 3 door hen ter plaatse afgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.