Veel emoties na fataal schietincident

CeesFisser@Westerpost.nl

 

Badhoevedorp – Bewoners uit Badhoevedorp en Nieuw-West reageerden geschokt na het zoveelste schietincident in Amsterdam, dat Bas van Wijk uit Badhoevedorp zaterdag het leven kostte.

De beschieting vond plaats op een schiereilandje in Recreatiegebied De Oeverlanden aan de noordoever van De Nieuwe Meer. Zowel in de dagbladen als op sociale media is veel aandacht besteed aan het incident, waarvan de dader nog niet is opgepakt. Volgens getuigen zou Bas van Wijk hebben ingegrepen toen een man een Rolex van een vriend probeerde te stelen.

Het onderzoek naar de dood van Bas van Wijk is in volle gang. Het TOG (Team Grootschalige Opsporing) probeert te achterhalen wie de dader is. De Politie ontvangt graag meer informatie over het motief en beeldmateriaal van het dodelijke incident.

Via Twitter is met hashtag #GerechtigheidVoorBas opgeroepen voor een protestdemonstratie, komende zondag om 12.00 uur op de Dam

 

Reactie Halsema

In een reactie laat de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema het volden weten: “Mijn medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van de Bas van Wijk. Alles wijst erop dat hij een onschuldig slachtoffer is, die de hoogste prijs heeft betaald voor zijn moed.”