Van werkloos naar Godenzoon

10 jongeren uit Nieuw-West ondertekenen contract met Ajax

Maandag 6 mei ondertekenden 10 jongeren uit Nieuw West die deelnemen aan het trainingsprogramma Ajax Campus, een contract in het bijzijn van stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud (Werkgelegenheid) en Kenneth Edam (manager Gebiedsbeheer woningcorporatie Ymere). De jongeren hebben  de eerste zes weken van hun leertraject op de Ajax Campus in de Wijk succesvol doorlopen. Zij vergroten hiermee hun kans om te debuteren en zo werkervaring op te doen binnen het netwerk van de Ajax Campus.

Op 8 april zijn vijftien jongeren uit Nieuw-West gestart bij met de pilot Ajax Campus in de wijk. Dit is een trainingsprogramma voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zij hebben vaak problemen zoals schulden, geen huisvesting of zijn in aanraking met justitie geweest. Het programma is een empowermenttraining gebaseerd op de kernwaarden en voetbalopleiding van Ajax: ambitieus, innovatief, betrokken creativiteit en professioneel. De aanpak, in de vorm van een doorlopende leerwerklijn, bestaat uit trainingen van twaalf weken op sportpark De Toekomst. De kandidaten die na zes weken de training met succes hebben doorlopen ondertekenen het contract met Ajax Campus. Hiermee komen zij in principe in aanmerking om te debuteren bij diverse werkgevers waaronder het  Ajax Campus Netwerk. Dit is bedoeld om stage/werkervaring op te doen. Het uiteindelijke doel is een transfer, het uitstromen naar een betaalde baan binnen het netwerk van Ajax, Ymere of Nieuw-West Werkt.

Aansluiting bij Nieuw-West Werkt

De pilot is een samenwerking tussen Ajax Campus, Ymere en wijkpartijen uit stadsdeel Nieuw-West. Baâdoud: “ Kansen bieden en talenten benutten, dat doen wij in Nieuw-West. Wij willen voor bewoners extra mogelijkheden creëren en hen activeren met als einddoel dat zij kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Dit doen wij samen met verschillende wijkpartijen onder de noemer Nieuw-West Werkt waarbij woningcorporatie Ymere intensief betrokken is. Het initiatief van Ymere om met de Ajax Campus een traject in de wijk op te zetten, ondersteunt dit. De deelnemers voor de pilot waren al in beeld bij de wijkpartijen en krijgen nu de kans om zich via een doorlopende leerwerklijn te presenteren bij een mogelijke werkgever.” Baâdoud richt zich tot de jongeren: “Haal het talent uit jezelf en zie jezelf als rolmodel voor andere jongeren in Nieuw West.”

 

Jongeren aan zet

De wijkpartijen (De Kandidatenmarkt, Buurt in Beweging, Implacement , Combiwell, JSP en WerkPunt) hebben in totaal 35 kandidaten gescout, van wie uiteindelijk vijftien kandidaten zijn geselecteerd en er vandaag 10 van aanwezig waren. Edam: “Het is belangrijk dat er mogelijkheden zijn voor jongeren om hun positie te verbeteren maar nog belangrijker is dat zij de geboden kansen ook weten te benutten. Dit is de omgeving om te scoren. Ook al krijg je een doelpunt tegen, ga niet met de pakken neerzetten en ga voor die schaal! Ik wens jullie heel veel succes en misschien zie ik jullie wel bij Ymere of in het netwerk bij een van de andere partners aan het werk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.