Van Poelgeest Bloemsierkunst maakte exclusief boeketje voor prinses Máxima

Première Nova Zembla

AMSTERDAM / BADHOEVEDORP – Het zal altijd een groot Koninklijk Raadsel blijven en ook de RVD zal er waarschijnlijk geen uitlatingen over doen: zou Prinses Máxima het prachtige boeketje dat ze ontving tijdens de première van de film Nova Zembla – vorige week –  thuis keurig in een vaas op tafel hebben gezet? Bert van Poelgeest van Van Poelgeest Bloemsierkunst hoopt natuurlijk van wel, want zijn zaak aan de Sloterweg, werd door filmproducent Eyeworks gevraagd om alle bloemen te verzorgen tijdens de feestelijkheden van de filmpremière in Amsterdam.

“En daar ben ik best trots op,” zegt Bert, als hij terugdenkt aan de avond én aan de werkzaamheden die voorafgingen aan de presentatie. “Je weet dat heel Nederland meekijkt; ik geloof dat alle televisiezenders er waren en dat zo’n beetje half bekend Nederland er was. Dan móet het er tip-top uit zien. We hebben het ooit eerder mogen doen voor producent Eyeworks en nu werd ons dus wederom verzocht de hele omlijsting te verzorgen. En als ik dan de volgende dag in alle grote kranten, soms zelf op de voorpagina’s, onze prinses op de rode loper zie met het door ons gemaakte boeketje, dan vervult mij dat van oprechte trots.”

Bert erkent dat Eyeworks al een aantal jaren een trouwe zakelijke relatie is. “Maar ik weet tegelijkertijd ook dat ze niet over één nacht ijs gaan in de keuze van hun bloemist,” vervolgt Bert. “Ook voor Eyeworks is het een evenement van groot belang. We hebben er daarom ook – samen met de medewerkers – veel aandacht aan besteed en conform de opdracht alles uitgeleverd. Overdag, voorafgaand aan de première hebben we zelf rondom de bioscoop alle bloemen mooi opgemaakt neergezet.”

Is het voor Bert het hoogtepunt van het jaar? Hij moet lachen. “Misschien wel. We werken sowieso keihard, we doen onze best voor elke klant maar eerlijk is eerlijk: als je dan de kroonprinses uiteindelijk met óns boeketje zien lopen, dan is dat op dat moment natuurlijk een hoogtepunt. Ik kijk nu al uit naar de volgende Koninklijke première!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.