Van Kalmthout verder als Ardea Auto

Officiële opening nieuw pand Forddealer in Lijnden

Haarlemmermeer. Forddealer Van Kalmthout heet voortaan Ardea Auto. Dat werd vrijdag 21 juni officieel een feit door de opening van het nieuwe bedrijfspand in Lijnden. Burgemeester Theo Weterings hield een openingsspeech, Marijn van Kalmthout, sinds 1995 directeur van Van Kalmthout, en zijn zoontje zorgden voor de officiële handeling: vader en zoon reden allebei in een toepasselijke auto het nieuwe pand ‘in’: Marijn in een racewagen, zijn zoontje in een kartauto.

Kalmthout Ardea opening wk 2613 web

 

Nieuwe fase

Samen markeerden zij hiermee nog eens het karakter van dit familiebedrijf,  want dat is Van Kalmthout sinds de oprichting, nu 88 jaar geleden, steeds geweest. De term familiebedrijf gaat echter anno 2013 niet meer op: Van Kalmthout, al 8 jaar actief onder de Sternparaplu, is samengevoegd met Ardea Auto uit Amsterdam-West, een Forddealer die net zoals de van oorsprong Hoofddorpse onderneming deel uit maakt van het Sternconcern..

Met de opening in Lijnden komt er een einde aan de vestiging Van Kalmthout in Badhoevedorp. Marcel van Kalmthout, neef van Marijn, gaat met het team van Badhoevedorp, dat overigens zal worden uitgebreid, in Lijnden verder. “Dat betekent”, aldus Marijn van Kalmthout in de pers, “dat de relaties van zowel Van Kalmthout Badhoevedorp als van Ardea in Amsterdam-West in Lijnden vertrouwde gezichten zullen blijven zien.”

De keuze om alle Forddealers die in Nederland tot het concern behoren onder één en dezelfde naam, namelijk Ardea Auto,  te laten opereren is gemaakt door de Sterngroep. De naam van Kalmthout zal dan ook binnenkort van de gevels van alle vestigingen – Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp, Lisse en Noordwijk- verdwijnen.

Ook Volvo

Overigens was de opening in Lijnden op vrijdag 21 juni 2013 niet alleen een bijzondere datum voor de Fordrijders in deze regio. Ook de klanten van Volvo kunnen voortaan aan de Sydneystraat 9 terecht. Svala Auto, de Volvo-dealer voor Haarlemmermeer en eveneens behorend tot de Sterngroep, verliet Hoofddorp en wordt medegebruiker van het nieuwe pand in Lijnden. Hiermee kwam een eind aan de 35 jarige geschiedenis van Volvo in Hoofddorp, die zich afspeelde aan de Paxlaan. Aanvankelijk werden de belangen van de Volvo-rijders daar behartigd door Volvo Baars, maar dat bedrijf ging later verder als Svala Volvo. Alle medewerkers verhuizen mee, zodat ook de Volvo klanten in Lijnden vertrouwde gezichten zullen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.