Uw overtollige kilo’s zat? Stel een doel dat haalbaar is!

Het is een jaarlijks terugkerende traditie, de goede voornemens. En ook zoals elk jaar staat afvallen bovenaan op het wensenlijstje. Je herkent het wel, je begint op 2 januari vol goede moed met je dieet, maar uiteindelijk is er altijd wel weer een reden om je er toch niet helemaal aan te kunnen houden. Met als gevolg, na 2 maanden te weinig resultaat en weg is je motivatie.

Caroline Dorst van Dieet je fit weet hoe belangrijk het is om tijdens je dieetperiode positieve weegresultaten te zien. ‘Want dat geeft je de kracht om door te zetten, je weet waarvoor je het doet en wordt beloond. Al ruim 7 jaar begeleid ik mijn cliënten naar hun ideale gewicht en leef ik met hart en ziel mee in hun resultaten. Geen mens is hetzelfde en wat de een heel makkelijk afgaat kan voor de ander een groot obstakel zijn. Daarom vind ik het belangrijk mijn cliënten goed aan te voelen zodat ik op het juiste moment de juiste snaar bij hem of haar weet te raken. Want afvallen is niet makkelijk, maar door alles bespreekbaar te maken en daarvoor tips aan te reiken neem ik de meeste hindernissen weg.

De eerste afspraak is altijd een intakegesprek, leer ik iemand een beetje kennen en inventariseer ik de wensen, daarna vertel ik mijn werkwijze en uiteindelijk komt het tot een afvalplan. Iemand die bij mij op afspraak komt is over het algemeen enorm gemotiveerd en weet vaak al precies welk doel hij of zij wil bereiken. Toch is het een grote valkuil van veel mensen is dat zij de lat te hoog leggen. Als je binnenkomt met een overgewicht van bijv. 40kg en je bent voornemens deze overtollige kilo’s allemaal kwijt te raken, dan is dat een mooi streven. Maar soms zal ik toch tijdens het gesprek een ander advies geven. Ik stel dan voor om bijv. het eerste doel op 25kg te zetten en tegen die tijd te kijken wat nog wel of niet haalbaar is. Ik wil nl voorkomen dat mensen het gevoel krijgen dat ze falen als ze hun gestelde doel niet bereiken. Het mooie van het Prodimed dieet is dat je te allen tijde je doelen kunt bijstellen, dus gaat het goed met de motivatie gaan we wat langer door in een bepaalde fase, gaat het minder goed dan gaan we wat sneller naar een volgende fase.

Het grootste voordeel van het Prodimed proteïne dieet is dat ik voor elke uitdaging een oplossing kan aanreiken. Ik krijg vaak te horen, ‘ik heb een verjaardag, feestje, etentje, maar hoe moet dat nu met mijn dieet?’ Dat zijn de leukste momenten, want ik weet dat ik iemand niet teleurgesteld de praktijk zal laten verlaten. Samen kijken we dan bijv. naar de menukaart, of ik vraag door over de mogelijkheden om uiteindelijk een oplossing te vinden die op dat moment het beste past. Als ik dan de keer daarna hoor dat het in de meeste gevallen perfect is gegaan en een leuk uitje is geweest, dan kan mijn dag ook niet meer stuk.’

Heeft u ook als goed voornemen een slank 2017? Maak dan nu een afspraak op

nr 06-46158180 of kijk op www.dieetjefit.nl voor meer informatie.